Vernissage Marie-José Van Hee

Lezing / Debat

Bezoek de expozaal die tijdelijk is omgetoverd tot Marie-José Van Hee’s huis en laat je verrassen door de reeks interventies die de architecte liet uitvoeren op de kunstencampus. Een wandeling is een unieke ontdekkingstocht in de wereld van deze grande dame van de Belgische architectuurwereld.

Marie-José Van Hee architecten
In 1993 stelde Marie-José Van Hee als jonge architecte haar werk tentoon in De Singel. Toen al was het duidelijk dat ze een blijvende invloed zou uitoefenen op het architectuurlandschap in België en ver daar buiten. Bijna dertig jaar en vierhonderd projecten later nodigt het Vlaams Architectuurinstituut haar opnieuw uit om een tentoonstelling te maken. In Marie-José Van Hee architecten. Een wandeling maak je niet enkel kennis met haar werk, je wandelt ook doorheen dat van andere architecten, opdrachtgevers, kunstenaars en denkers.

Programma vernissage
Op 29 november om 20:00u openen we de tentoonstelling feestelijk met een openingsprogramma in de Blauwe Zaal van De Singel. Ben je er graag bij? Boek dan snel je tickets via onderstaande knop.

20:00u: Welkom door Sofie De Caigny (directeur VAi)
20:10u: architectuurcriticus Helen Thomas over het werk van Marie-José Van Hee
20:30u: inleiding expo door Hülya Ertas (hoofd tentoonstellingen VAi)
20:45u: Bijdrages van Jardin des Ami.e.s (Koen Van Synghel, Michel Devos, Tinne Werverft)
21:00u: Receptie en bezoek expo

Meer informatie