VOORLOPERS – Paleis Soestdijk

Tentoonstelling

Van 13 mei t/m 5 augustus wordt de tuin van Paleis Soestdijk geopend voor een bijzondere kunsttentoonstelling: VOORLOPERS. Kunstenaars van nu verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s zoals biotechnologie & design, duurzaamheid & recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed.

Het Park van Paleis Soestdijk is onderdeel van Paleis Soestdijk | Made by Holland, dat in de toekomst een podium zal zijn voor Nederlandse innovatie. Voordat de restauratie in 2023 van start gaat nodigt Paleis Soestdijk bezoekers uit op de tentoonstelling VOORLOPERS, die Nederlandse innovatie als startpunt neemt. VOORLOPERS geeft nieuwe betekenis aan het park en nodigt je uit om het park te ontdekken via kunst.

VOORLOPERS
Curator Marie Jeanne de Rooij presenteert met VOORLOPERS 15 kunstenaars die vernieuwend en visionair zijn, het experiment niet schuwen en die verrassen. De kunstwerken tonen een gevarieerde selectie van hedendaagse kunst. Naast ‘echte’ beelden, wordt in de werken de grenzen opgezocht van uiteenlopende kunstdisciplines zoals bijvoorbeeld bio-design, videokunst en robotica. Kortom: kunstenaars die echte voorlopers zijn.

Ontdek het zelf
Kom jij VOORLOPERS bezoeken? De kunsttentoonstelling is te zien van 13 mei t/m 5 augustus 2022.

Meer informatie