We Love Public Space

Festival

De openbare ruimte is de spiegel van de samenleving. Het is hét podium waarop onze dagelijkse culturele uitwisseling plaatsvindt. Het We Love Public Space Festival (WLPS) is een hommage aan de publieke ruimte en eenieder die daar (professioneel) actief in is. Het festival biedt een open gesprek over ontwikkelingen die bepalend zijn voor de inrichting en het gebruik van de publieke ruimte. Hoe gaan stadmakers hier mee om?

Deze derde editie staat in het teken van de rol en betekenis van de (beeldende) kunst voor de publieke ruimte. Want de kunstenaar is als geen ander in staat om, los van de praktische realiteit, te interveniëren in de openbare ruimte, haar te ontregelen, te bevragen en in een ander perspectief te plaatsen. Steeds meer kunstenaars beschouwen de publieke ruimte als hun werkterrein. Zij werken doorgaans inter- of multidisciplinair en bewegen zich tussen kennisgebieden zoals landschap, architectuur, stedenbouw en sociale wetenschappen, als verbinders van partijen. Hoe en met welk doel manifesteren kunstenaars zich in de publieke ruimte? Welke strategieën hanteren zij daarbij?

Het programma bestaat uit presentaties en workshops van o.a.: Charlie Koolhaas (UK), Caroline Nevejan (NL), Pip Passchier (NL), Maarten Inghels (BE), Maurik Stomps (NL), Atelier Ari (NL) en Donica Buisman (NL). Het festival wordt geopend met een ode aan de publieke ruimte door gastcurator Selma Hengeveld. Het complete programma wordt binnenkort bekend op de website gemaakt.

Meer informatie