Welkom in Integralie

Symposium

Kom op dinsdag 23 april 2024 naar Integralië: een utopische plek voor ontwerpers, beleidmakers, beheerders en managers. Samen werken zij daar aan een integrale aanpak van de openbare ruimte van morgen.

De komende jaren gaan de straten en pleinen in Nederlandse steden flink op de schop. Voor de energie-infrastructuur, meer ruimte voor water en groen, maar ook voor nieuwe vormen van mobiliteit. Het is een behoorlijke uitdaging dit integraal aan te pakken, want het is druk boven en onder de grond. Hoe zorg je ervoor dat deze complexe klussen zo efficiënt mogelijk worden ontworpen, uitgevoerd, beheerd én onderhouden? Twaalf vooruitstrevende gemeenten, vier departementen en kennisinstellingen gingen in 2021 samen als City Deal Openbare Ruimte met deze ingewikkelde vraag aan de slag. Ze wilden breken met oude gewoontes, sectorale budgetten, belemmerende wet- en regelgeving en het gevecht om de ruimte. Nu, drie jaar later, tonen zij wat er is bereikt onder het motto ‘Welkom in Integralië’.

Het is een open evenement voor professionals die werken aan de stedelijke openbare ruimte. Wat levert deze dag jou op? Inspiratie uit praktijkvoorbeelden, data en praktische instrumenten. Daarmee kun je vervolgens zelf aan de slag!

Integralië bezoeken?
Boek ook een tripje naar Integralië en beleef op dinsdag 23 april hoe je in harmonie met alle transitieopgaven de openbare ruimte van morgen vormgeeft.

23 april, 10:00 – LIEF, Amsterdam

Meer informatie