Wessel de Jonge over Leo de Jonge

Lezing / Debat

Architect Leo de Jonge heeft een groot stempel gedrukt op Zoetermeer. Zijn bureau ontwierp er talloze beeldbepalende gebouwen. Het ging De Jonge vooral om het maken van goede gebouwen, waar mensen profijt van hebben. Vaak waren het experimentele gebouwen zoals het pleintjesplan in Meerzicht.

Wessel de Jonge, zoon van Leo de Jonge en ook architect, vertelt tijdens de lezing op 29 juni 2022 over de ideeën achter het werk van zijn vader. Hoewel Leo de Jonge Architecten volop betrokken was bij de bouw van een reeks grote galerijflats, spande hij zich ook in voor meer laagbouw, kleinschaligheid en individuele woonwensen. Leo de Jonge ontwierp ook innovatieve industriële bouwmethoden.

Herbestemmen van bestaande gebouwen

Daarnaast gaat Wessel de Jonge (hoogleraar Heritage & Design Faculteit Bouwkunde, TU Delft) in op het werk van zijn eigen bureau, WDJArchitecten. Het bureau is gespecialiseerd in herbestemmen en transformeren van de bestaande gebouwde omgeving. Hij ontwerpt met passie en respect voor het bestaande, en heeft oog voor de kansen die dit biedt voor de opdrachtgever en voor het maatschappelijk belang.

De lezing kan worden bijgewoond in het Forum (max 50 plekken) en is ook online te volgen.

Datum: woensdag 29 juni 2022
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (zaal open 19.15 uur, stream open 19.25 uur)
Locatie: Stadhuis Forum, Podium, Stadhuisplein 1 Zoetermeer

Meer informatie