Woondebat ‘Vormgeven aan (samen)leven’

Lezing / Debat

‘Vormgeven aan (samen)leven’ maakt deel uit van een landelijke debatserie rondom het thema ‘Anders werken aan wonen’, als onderdeel van het gelijknamige programma van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Tijdens de – gratis toegankelijke – events zullen sprekers uit het vakgebied samen met het publiek in discussie gaan over één van de grootste ruimtelijke vraagstukken van dit moment: de woonopgave. Hierbij bevragen we de status quo, zoeken we naar alternatieven en stellen we samen de agenda voor de toekomst. En omdat de wooncrisis een landelijk probleem is, vinden de debatten plaats door heel het land.

Op 30 november zal de ‘normaliteit’ van hoe we nu wonen het centrale thema zijn. Schrijver Pieter Hoexum zal een korte presentatie geven over zijn onderzoek naar het rijtjeshuis en zal dieper ingaan op onze relatie met deze conventionele woonvorm. Architect Lisa van der Slot zal vertellen over de onbenutte mogelijkheden van de woningplattegrond, en waarom deze weer onderdeel moet worden van de ontwerpopgave. Maaike Schravesande reageert als ontwikkelaar, vanuit de maatschappelijke uitdagingen, die te zien zijn in het werkveld. Hoe werk je aan maatschappelijke impact met een alternatief plan of ontwerp. Wat is er nodig om het waar te maken, in programma en proces? Onder begeleiding van moderator Chris Luth bevragen we samen met de sprekers en het publiek ons wonen en kijken we naar hoe nieuwe inzichten en ideeën over vormen van samenleven vorm kunnen krijgen.

30 november, 19:30 – Casa, Arnhem

Meer informatie