Workshop Counting the Uncounted

Varia

Dit is een praktische inleiding op het werken met open-source methoden en materialen. De nadruk zal liggen op recent onderzoek van Airwars en Amnesty, naar de burgerslachtoffers die vielen tijdens de strijd om Raqqa terug te winnen van de zogenaamde ‘Islamitische Staat’. Er wordt gekeken naar de sociale media als bron van berichtgeving en geoefend met geolokalisatie en met satellietbeeldanalyse via publieke platforms. Tijdens de middagsessie wordt er geëxperimenteert met de verschillende manieren (structureel, visueel, tekstueel, enzovoort) waarop het onderzoek kan worden gebruikt om nieuwe verhalen te ontwikkelen.
Praktische informatie

Neem een laptop mee;
Download Google Earth Pro vooraf;
Lees de onderstaande waarschuwing over expliciete inhoude war in Syria, some of which contain distressing content. As a policy, we will avoid graphic imagery.
Waarschuwing expliciete inhoud: Tijdens deze bijeenkomst werken we met onderzoeksmateriaal dat is verkregen tijdens de oorlog in Syrië. Dit materiaal kan zeer verontrustend zijn. Het beleid is, geen grafische beelden te tonen.

Meer informatie