Zomerexpositie op Station Breda

Tentoonstelling

Met trots presenteert KOP deze zomerexpositie, waarin een selectie van opkomende kunstenaars een vliegende start krijgt door direct na hun afstuderen aan St. Joost School of Art & Design hun werk te tonen in de kunstvitrines op station Breda.

Tijdens deze tentoonstelling brengen we kunst en natuur samen en laten de unieke kijk van drie jonge kunstenaars zien. Deze makers stellen zich open om in contact te komen met de omgeving die hen fascineert. De werken van Anne, Roeland en Samuel nemen je mee op een intrigerende reis door water, landschap en experimentele expressie.

Liquid Research – Anne Wijnmaalen

Anne is gefascineerd door de diepte van de zee met haar ecosystemen en koralen. “Oceanen en zeeën zijn mijn inspiratie, mijn muze en soms zelfs mijn partner.” Haar liefde voor de onderwaterwereld leidt tot een verlangen om kwetsbare ecosystemen daar te beschermen. Ze deed voor haar afstudeerwerk onderzoek naar structuren waarop koralen kunnen groeien. Ze maakte een onderwaterinstallatie met materialen, zoals cement. In haar werk zet ze wetenschap om in esthetiek en laat hiermee de scheidslijn tussen wetenschap en kunst vervagen.

Net-werk – Roeland Rooijakkers

Roeland neemt je mee op een ontdekkingsreis door de seizoenen, getijden en ritmes van de natuur. Zijn installatie geeft een inkijk in de fascinatie die hij ervaart tijdens zijn wandelingen door bossen, rivieren en weilanden. Sta stil bij zijn bijna religieuze presentatie van de natuur die wordt gecreëerd met materialen die hij verzamelt. Deze materialen worden met meditatief geduld vervaardigd tot eigenzinnige werken. Met zijn werk nodigt Roeland je uit om de waarde en schoonheid van niet-menselijke natuurlijke entiteiten te ontmoeten.

Samuel van der Lee

Samuel maakt grote installaties met zijn abstracte schildersdoeken. Hij wijkt af van traditionele schildertechnieken door met een zware grasroller en plamuurmessen verf op een groot doek te smeren dat op de grond ligt.Hij projecteert vervolgens licht en videobeelden die de focus van de kijker steeds naar andere details leiden.

Zomerexpositie: 21 juli – 3 oktober – Welkom op opening: 21 juli – 17 uur – Locatie: Kunstvitrines, Centraal Station Breda

Meer informatie