
Nieuws —
Poku Oso, conservatorium Suriname – Archiprix 2021
Lindsey van de Wetering (Academie van Bouwkunst Amsterdam) ontwierp een geluidsomgeving waarin het rijke culturele erfgoed van Suriname wordt tentoongesteld.
Nieuws —
Lindsey van de Wetering (Academie van Bouwkunst Amsterdam) ontwierp een geluidsomgeving waarin het rijke culturele erfgoed van Suriname wordt tentoongesteld.
Recensie —
Als ruimtelijke professionals moeten we ons fundamenteel herpositioneren. Het boek 'Neighbourhoods for the Future - A Plea for a Social and Ecological Urbanism' probeert ons alvast op weg te helpen.
Recensie —
In een reizende tentoonstelling, die o.a. in het Design Museum Den Bosch te zien was, wordt Papanek's werk opnieuw geactualiseerd, maar de noodzakelijke kritische contextualisering lijkt te ontbreken.
Feature —
Waar en vooral hoe wordt het komende decennia een miljoen woningen gerealiseerd?
Recensie —
In de tekening, en het tekenen als proces, gaat een hele wereld schuil, en dus is het verheugend dat OASE een heel nummer wil wijden aan de tekening in landschapsontwerp en stedenbouw.
Interview —
Vrijdag 26 maart neemt Michelle Provoost tijdens een online bijeenkomst de Grote Maaskantprijs in ontvangst. Setareh Noorani sprak met haar over déjà-vu's en toekomstperspectieven.
Nieuws —
I-Chieh Liu designed a game as planning strategy for the largest homeless community in Taipei.
Recensie —
The effects of climate change are becoming increasingly visible around the globe. Building with Nature showcases projects that harness natural forces to counter the effects.
Opinie —
Individuele gebruikersperspectieven zijn belangrijk, maar bij de strijd om de ruimte dienen de aspecten die van cruciale waarde zijn voor het grotere systeem een belangrijkere rol te spelen.
Nieuws —
Phuong Dao (ArtEZ Zwolle) transformed the traditional house in the coastal areas of central Vietnam into new typology that allows its inhabitants to live in harmony with the rising water.
Feature —
In de zuidoosthoek van de Wieringermeer worden in een rap tempo akkers ingenomen door kassen en datacenters. Fundamentele wijzigingen blijven onzichtbaar en verdienen meer aandacht.
Recensie —
Hun ‘Superarchitectuur’ steeg op in Firenze, vloog de hele wereld over, en landde recentelijk in het CIVA in Brussel
Feature —
Jaap Bakema was een fervent amateurfilmer. Na de aanschaf van zijn eerste camera verkende hij de potenties van film voor de architectuurpraktijk. Deel 2: De films van bureau Van den Broek en Bakema
Feature —
De Nieuwe Stad, op het terrein van de voormalige Prodentfabriek in Amersfoort, won de NRP Gulden Feniks 2020 in de categorie gebiedstransformatie. De jury noemde de transformatie een game changer.
Nieuws —
The project tells a complex and multi-layered story of emancipation and political justice in Lima, Peru.
Feature —
In de jaren 1970–80 ontstaat op de faculteit Bouwkunde van de toen TH Delft de onderzoeksgroep Vrouwenstudies. Welke lessen kunnen we veertig jaar later trekken uit de ontwikkeling van Vrouwenstudies?
Recensie —
De sculpturale kwaliteiten van Juliaan Lampens' werk blijven architecten zowel binnen als buiten België fascineren. In het Vai er een kleine tentoonstelling over een niet uitgevoerd werk.
Recensie —
Rewriting Architecture -10+1 Actions/Tabula Scripta van Floris Alkemade, Jarrik Ouburg Michiel van Iersel en Mark Minkjan is niet minder dan een poging om het ontwerpvak te herijken.
Feature —
De liefde voor bepaalde architectuurstromingen en ontwerpers wordt in de gemeenschap van architecten breed gedeeld. Daarbuiten is het anders. Wat hoor je als je in een andere bubbel infiltreert?
Nieuws —
Omar Smids (Academie van Bouwkunst Groningen) ontwierp een strategie waarin een bestaand dorp in tijd transformeert tot omgeving waarin wonen, zorg en welzijn volledig zijn geïntegreerd.
Recensie —
Voormalig bouwmeester en stadsontwerper Marcel Smets tekende het afgelopen jaar de essentiële inzichten uit zijn indrukwekkende praktijk op.
Nieuws —
The Arzobispo River in Bogotá has become a polluted creek. Silvia Leone (TU Delft) aims to give the river back to the residents of the surrounding neighbourhoods.
Recensie —
Op 2 december 2020 werd tijdens een event in Pakhuis de Zwijger het project "AMS to AM5" gepresenteerd, ontwikkeld door studenten van de Why Factory (TU Delft) in samenwerking met het AMS Institute