Feature —
Bijlmerbajes wordt Bajes Kwartier
Amsterdam krijgt er met het ontwerp van OMA, FABRICations en Lola Landscape Architects een zeer duurzame, gemengde, maar ook beetje on-Amsterdamse wijk bij.
Feature —
Amsterdam krijgt er met het ontwerp van OMA, FABRICations en Lola Landscape Architects een zeer duurzame, gemengde, maar ook beetje on-Amsterdamse wijk bij.
Recensie —
Ruïnes tonen het onomkeerbaar proces van verval, het verlangen naar een onbereikbaar verleden, of juist de afrekening met het verleden en de belofte voor een betere toekomst.
Feature —
Het Huis van de Hebzucht of de Kolos van het Kapitalisme. Het zijn maar een paar lekker allitererende bijnamen voor het nooit voltooide door Herman Zeinstra ontworpen Scheringa Museum.
Recensie —
In heel Nederland komen brugwachtershuisjes leeg te staan. Wat moet er met de huisjes gebeuren: slopen, behouden, of transformeren?
Recensie —
Steven Fleming schreef Cycle Space, naar eigen zeggen het eerste boek dat naar de stad kijkt vanuit het perspectief van de fietser.
Nieuws —
Een juwelendoosje, zo wordt het door Curz y Ortiz ontworpen nieuwe paviljoen voor Aziatische kunst in de tuin van het Rijksmuseum in Amsterdam door de opdrachtgever getypeerd.
Recensie —
In Stroom Den Haag is een solotentoonstelling gewijd aan het werk van kunstenaar Hans van Houwelingen. Daarin staat een kritische kijk op monumenten in de openbare ruimte centraal.
Feature —
In het Van Eesterenmuseum in de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam gaf architect/onderzoeker Arjan Hebly onlangs een lezing over de bijzondere kwaliteiten van Buitenveldert.
Recensie —
In Pixels en Plaatsen wordt de opkomst van videokunst in de openbare ruimte beschreven.
Recensie —
According to Albena Yaneva the work of Rem Koolhaas can only be understood through the design process that unfolds inside the office on Heer Bokelweg in Rotterdam.
Recensie —
Albena Yaneva schreef het boek Made by the Office for Metropolitan Architecture: An Ethnography of Design over het ontwerpproces op de werkvloer van OMA.
Recensie —
Wat hebben informele ruimtelijke planning en de kredietcrisis met elkaar te maken?
Feature —
In de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam vindt al tien jaar lang de grootste stedelijke vernieuwingsoperatie van Europa plaats.
Recensie —
Steden als Amsterdam die willen verdichten én verduurzamen terwijl het klimaat verandert, hebben nog een lange weg te gaan.
Recensie —
De jonge Franse kunstenaar Cyprien Gaillard vraagt zich af hoe we in de toekomst de modernistische architectuur uit de twintigste eeuw kunnen begrijpen als de meeste gebouwen worden afgebroken.
Feature —
Na bijna tien jaar van getouwtrek hebben de betrokken woningcorporaties, monumentenzorg en gemeente overeenstemming bereikt over renovatie en gedeeltelijke sloop van Jeruzalem in Amsterdam Oost.
Feature —
Van het opknappen van woningen tot het opzetten van netwerken die de sociale cohesie moeten versterken. De wens om problemen op te lossen kan ook doorslaan in een al te lichtzinnige aanpak.
Feature —
De Vinex-wijk IJburg bij Amsterdam begint een echte stadswijk te worden, steeds meer mensen met verschillende achtergronden komen op de opgespoten eilanden wonen. De fase van pionieren lijkt voorbij.
Feature —
Sloopgebieden worden nauwelijks als volwaardig onderdeel van de stad beschouwd, ze vormen slechts een overgangsperiode van de oude wijk naar een nieuwe prachtwijk. Ten onrechte, vindt OpTrek.