Recensie —
Hartstochtelijk pleidooi voor natuurinclusief bouwen
First guide to nature inclusive design noemt Maike van Stiphout haar boek over het verhogen van biodiversiteit in de stad door uitgekiend ontwerpen.
Recensie —
First guide to nature inclusive design noemt Maike van Stiphout haar boek over het verhogen van biodiversiteit in de stad door uitgekiend ontwerpen.
Recensie —
De inrichting van de openbare ruimte en het landschap moeten niet worden overgelaten aan de vrije jongens van het snelle geld. Dat is de centrale boodschap van schrijver Willem van Toorn.
Column —
Rutte I kort flink op natuurontwikkeling en -behoud. Een terugkeer naar de jaren zestig dreigt, toen we platgespoten en overbemest boerenland als het summum van natuur beschouwden.
Column —
Steden bestaan evolutionair gezien nog maar heel erg kort. Is de mens al aangepast aan zo'n extreme omgeving? Volgens evolutie-bioloog Tijs Goldschmidt is dat niet het geval maar we redden ons aardig.
Column —
Downtown Vancouver maakte de afgelopen twintig jaar een ongekende revitalisatie door. Maar Vancouver heeft ook een schaduwzijde.
Column —
Onlangs sloot de onafhankelijke CD winkel Boudisque de deuren van het filiaal op de Amsterdamse Nieuwendijk. Het was nieuws ook in de landelijk pers. Overdreven aandacht voor een platenwinkeltje? Nee.
Column —
Amsterdam werd de afgelopen weken beheerst door discussies over de kastanjeboom van Anne Frank. Stadsecoloog Remco Daalder schrijft een kleine, Amsterdamse geschiedenis van de 'stadsboom'.
Column —
De klimaatscenario's van het KNMI voorspellen een toename van het aantal hittegolven in West-Europa. Daardoor kunnen steden in de problemen komen.
Column —
De toekomst is aan de integrale architectuur, waarbij waterbalans en energiehuishouding minstens zo belangrijk zijn als materiaalkeuze en de uitstraling van een gebouw. Aldus Malcolm Smith van ARUP.
Column —
Het klimaat verandert in een tempo dat ongekend is in de geologische geschiedenis van de aarde. Vooral in onze steden zullen de effecten van de klimaatverandering het meest zichtbaar en voelbaar zijn.
Column —
Het ministerie van LNV heeft de procedure in gang gezet om 111 natuurgebieden aan te wijzen als Natura 2000 gebied. Later in het jaar zullen nog 52 gebieden volgen.
Column —
Koolmezen die in steden leven zingen anders dan hun soortgenoten die in bossen leven. Er ontstaan van echte stadsdieren, optimaal aangepast aan het meest kunstmatige landschap ter wereld.
Column —
Het klimaat verandert en snel ook. Algemene soorten nemen verder toe en zeldzame soorten dreigen uit te sterven. De natuur verMcDonaldst.
Column —
Volgens Remco Daalder moeten we er niet vanuit gaan dat de boer per definitie de ideale hoeder van ons landschap is...
Column —
Over de Europese richtlijnen die de meeste ordenaars en stedenbouwers nachtmerries bezorgen: de Kaderrichtlijn Water, de Vogelrichtlijn, de Habitatrichtlijn, maar heel goed zijn voor ... iedereen!
Column —
Remco Daalder legt uit waarom de nieuwe Nota Ruimte slecht is voor de natuur in Nederland.
Column —
Remco Daalder pleit in zijn column voor Volkstuinen nieuwe stijl.
Column —
De natuurspecial van S & RO houdt een pleidooi voor mensgerichte natuur, voor leuke natuur. Dat is Remco Daalder als stadsecoloog uit het hart gegrepen.
Column —
Als Authenticiteit de norm wordt in het toerisme, dan hebben we met ons platteland goud in handen. Goud dat de komende jaren onder zware druk komt te staan.
Column —
Onlangs is er weer een bouwproject stil gelegd vanwege de vermeende aanwezigheid van een beschermde diersoort. Volgens Remco Daalder leiden dit soort acties nergens toe.
Column —
Het nieuwste credo van de toeristenindustrie: Beleving is Dood, aldus Remco Daalder.