8A Architecten

8A Architecten is een ambitieus architectenbureau opgericht in 2008 door architect Robert Uijttewaal. Wij zijn gevestigd in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Wij ontwerpen gebouwen en verbouwingen op maat en zijn daarnaast een specialist in het ontwikkelen van onderscheidende zelfbouw woningen voor de particuliere markt. Wij ontwikkelen tussenwoningen, eindwoningen, vrijstaande woningen en villa's als een kant en klaar product, die op maat kunnen worden aangepast aan de woonwensen van de klant. Onze woningen zijn per stuk te koop, overal in Nederland te bouwen en geschikt voor zowel PO- als CPO-projecten.

Ontwerpen
Bij het ontwerpen streven wij naar een expressieve uitstraling die het gebruik en de identiteit van het gebouw ten goede komt. Onze gebouwen staan daarom in dienst van de gebruiker en hebben een duidelijk menselijke schaal. Daarnaast hebben zij een duurzaam karakter en een sterke relatie met de omgeving. Onze ontwerpen kenmerken zich door een helder geometrische vormentaal, gecombineerd met ambachtelijk toegepaste natuurlijke materialen die een integraal onderdeel uitmaken van het ontwerp.

Projecten
Wij werken aan verschillende projecten variërend van kleinschalig, zoals: verbouwingen, woonhuizen en openbare gebouwen, tot grootschalig, zoals: seriematige woningbouw, kantoorgebouwen en bedrijfsgebouwen.

Ontwerpteam
Wij zijn geen traditioneel architectenbureau. Wij werken vanuit een netwerk van professionals waarmee het juiste ontwerpteam voor de specifieke opdrachtgever of het specifieke project wordt samengesteld. Dit zijn professionals uit de vakgebieden interieur, architectuur, stedenbouw, (tuin)landschaparchitectuur, bouwtechniek, bouwkosten en duurzaamheid. Door deze bureauorganisatie zijn wij een flexibel en dynamisch bureau dat makkelijk kan anticiperen op de steeds sneller veranderende ontwikkelingen in de maatschappij. De grootte van ons ontwerpteam hangt sterk af van de lopende projecten. Gemiddeld werken wij met een team van 6 professionals uit de vakgebieden interieur, architectuur, bouwtechniek en bouwkosten aan verschillende architectuur- en interieurprojecten.

Opdrachtgevers
Een goed project begint bij een goede opdrachtgever. Wij zien onze opdrachtgevers als lid van ons ontwerpteam. Wij werken niet vóór maar mét onze opdrachtgevers. Op deze manier ontstaan de beste ontwerpen. Bovendien is het ontwerp als een 'maatpak' afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Een goede opdrachtgever inspireert!

Integraal ontwerpen
Wij werken volgens een integraal ontwerpproces. Dit houdt in dat wij het gebouw, inclusief het interieur en de techniek, als één geheel ontwerpen. Door onze flexibele bureauorganisatie kunnen wij voor elk project de benodigde specifieke creatieve, technische en financiële kennis en ervaring in een zo vroeg mogelijk stadium bij het ontwerp betrekken. Hierdoor ontstaat een samensmelting van alle onderdelen binnen het ontwerp en kan het project binnen budget en met een zorgvuldig technische uitwerking worden gerealiseerd.

Duurzaam bouwen
Het begrip ‘duurzaam bouwen’ is een ruim begrip waar vele vormen van duurzaamheid onder vallen. Het is voor ons vanzelfsprekend om dit zoveel mogelijk op verschillende manieren te integreren in het ontwerp. Het hangt sterk af van de opgave en de vraag van de opdrachtgever in welke mate en op welke manier dit mogelijk en gewenst is. Voor ons is duurzaamheid een middel, niet een doel op zich.