Bekkering Adams Architecten BV

Bekkering Adams architecten is een internationaal opererend architectuurbureau uit Rotterdam. De oprichters, Juliette Bekkering en Monica Adams, delen een fascinatie voor het versterken van de stedelijke omgeving en de mogelijkheden van het publieke domein. Samen met een enthousiast team van architecten en ontwerpers werken zij aan bijzondere en innovatieve projecten met een sterke identiteit, gekenmerkt door expressieve architectuur met een tastbare uitdrukking van materiaal en detail.

Het bureau staat voor unieke architectuur en het ontwerpen van gebouwen met een ziel. Door de jaren heen is een herkenbaar en karakteristiek oeuvre opgebouwd. Onderzoek speelt een sleutelrol. Het bureau heeft een brede interesse in duurzaamheid en de potentie van het publieke en collectieve domein zoals zich dat heden ten dage transformeert. Parallel aan het ontwerpproces zet het bureau onderzoek in gang als toegevoegde waarde van het ontwerp, zoals onderzoek naar duurzaamheid, materialisatie, programmatische en typologische vernieuwing.

Het bureau heeft een diverse orderportefeuille. waarbij de opgaven variëren van complexe bouwopdrachten tot het formuleren van nieuwe concepten, van woningbouw tot utiliteitsbouw, van stedenbouw tot interieur. Gerealiseerde projecten zijn onder andere het Esprit Hoofdkantoor Benelux te Amstelveen, stedenbouwkundig ensemble Bloemershof te Rheden, met een praktijkschool, gymzaal, brandweerpost en woningen, speel- en schoolplein ‘Public Playground’ Rotterdam en de Brandweerkazerne Doetinchem. Het werk van Bekkering Adams architecten is nationaal en internationaal gepubliceerd. Verschillende projecten zijn bekroond en genomineerd voor nationale architectuurprijzen.

Momenteel werkt het bureau aan een lagere school in Evere, België, bestaande uit een passieve basisschool, kleuterschool, sportinfrastructuur en kindercentrum en een paviljoen in Oss. Bijna voltooid is momenteel de scholencampus in Peer, België, bestaande uit een secundaire school, een basisschool, een sportcomplex en internaat. Bekkering Adams werkt aan tentoonstellingen zoals de installatie Fundamentels: Form-ContraForm, en onderzoek het 3D-beton printen samen met de TU/e Eindhoven, met het ontwerp 'Firewall' als studieobject.