DELVA Landscape Architecture | Urbanism

DELVA is een toonaangevend bureau voor landschapsontwerp en stedenbouw. We zijn overtuigd van de kracht van ons vak: werken met de systematiek van de natuur om de ruimtelijke opgaven van de 21e eeuw op te pakken. Daarom keren we het ontwerpproces ondersteboven en nemen we het landschap als uitgangspunt. We zetten gebiedsontwikkeling in als aanjager om zowel te verdichten, als te vergroenen en te verduurzamen.

Vanuit de essentie van de plek creëren we betekenisvolle landschappen en ruimtelijke ervaringen, van schets tot realisatie. Door positie te nemen en integraal samen te werken met alle partners in het ontwerpproces, verbinden we het landschap onlosmakelijk met gebouw, techniek, beleid en financiële haalbaarheid.

DELVA is gevestigd in het hart van Amsterdam en wordt geleid door founding partner Steven Delva en partner Emiel Swinnen. Zij worden ondersteund door associates Rogier Hendriks (concept en ontwerp), Sander van den Bosch (techniek en uitvoering) en Jeroen Jacobs (beplantingsspecialist). Sinds de oprichting zijn we uitgegroeid tot een dynamisch en hecht team van 25 landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, architecten en cultuurtechnici. Inmiddels hebben we een breed portfolio opgebouwd, met een rijke diversiteit aan locaties, schaalniveaus, fases en typologieën. We hebben meerdere vakprijzen gewonnen en tot onze trots zijn we uitgeroepen tot Architect van het Jaar.

Wij creëren radicale landschappen voor mens, natuur en economie. Wij zijn DELVA.