LOLA landscape architects

LOLA Landscape Architects onderzoekt en ontwerpt ruimtelijke transities van landschappen. Met doordachte ideeën en doelgerichte ingrepen wil LOLA sublieme plekken ontwerpen die mooi, verrassend en bloeiend zijn. Het toevoegen van unieke en memorabele ervaringen staat centraal in al hun projecten.

LOLA is in 2006 opgericht door landschapsarchitecten Eric-Jan Pleijster, Cees van der Veeken en Peter Veenstra. In het bureau werkt een team van meer dan 40 mensen, variërend van landschapsarchitecten tot architecten en stedenbouwkundigen. Als ontwerpers met een integrale aanpak van projecten werkt LOLA voortdurend samen met andere bureaus en met organisaties met specifieke kennis en ervaring. LOLA heeft een hoofdkantoor in Rotterdam en een tweede kantoor in Shenzhen, China en werkt wereldwijd voor overheden, provincies, gemeenten, niet-gouvernementele organisaties en projectontwikkelaars.

LOLA gelooft in een combinatie van doorlopend onderzoeken, experimenteren en ontwerpen. Ze hanteren een optimistische en conceptuele benadering van landschappen in transitie en hebben een fascinatie voor nieuwe ruimtelijke fenomenen, zowel in het stadscentrum, aan de randen van de stad als op het platteland. LOLA koppelt kennis van landschappen en grootschalige ecosystemen aan hedendaagse ideeën over mensen, ruimte en natuur.

LOLA ontwerpt openbare ruimten zoals parken en pleinen, werkt aan herinrichtingsplannen in de stad en op het platteland en ontwikkelt landschappelijke transformatiestrategieën en ruimtelijk onderzoek. LOLA's projecten zijn over de hele wereld gebouwd en/of gepubliceerd. Voor het oeuvre van LOLA ontvingen zij prijzen als de Rotterdam-Maaskantprijs voor jonge architecten en de TOPOS Landscape Award. LOLA projecten zijn beloond met prijzen, zoals WAF China Awards voor zowel Excellent Design als Beste Landschap, WLA Honour Award, Dak van het Jaar en de AAPME Award of Excellence.

Lees meer over hun werk en lopende projecten op www.lola.land