Mecanoo

Mecanoo architecten, officieel opgericht in 1984, heeft een multidisciplinaire, professionele staf uit meer dan 25 verschillende landen, met architecten, interieurontwerpers, stedenbouwkundigen, landschapsontwerpers en een uitgebreide technische en ondersteunende staf.

Mecanoo staat onder leiding van de founding partner/creatief directeur Francine Houben, partner/directeur ontwerp en onderzoek Dick van Gameren, technisch directeur Friso van der Steen en zakelijk directeur Peter Haasbroek. Het bureau opereert vanuit Delft met satellietkantoren in de Verenigde Staten (New York), het Verenigd Koninkrijk (Manchester en London) en Taiwan (Kaohsiung).

Met ruim dertigjarig ervaring en een gestructureerd planningsproces is Mecanoo in staat wereldwijd projecten van een hoge technische kwaliteit en met veel aandacht voor detail te realiseren.

Interne kennisclusters zorgen ervoor dat het bureau op de hoogte is van nieuwe technologie├źn en ontwerpinnovaties op het gebied van duurzaamheid, eco-engineering, de leeromgeving, hoogbouw en mobiliteit.

Het oeuvre van Mecanoo is breed: huizen, wolkenkrabbers en complete woonwijken, steden en polders, parken en pleinen, universiteiten en scholen, theaters, bibliotheken, hotels, musea en zelfs een kapel.

Ieder ontwerp begint met observeren: van mensen, van de plek, de cultuur en het klimaat. In combinatie met de analyse van gebruikersbehoeften en maatschappelijke ontwikkelingen, vormt dit het uitgangspunt voor integrale ontwerpoplossingen op ieder schaalniveau.

De focus van Mecanoo ligt op complexe, multifunctionele gebouwen en integrale ontwerpen
die beantwoorden aan de behoeften van nu, maar ook anticiperen op (on)voorspelbare veranderingen in de toekomst.