Synopel | Architecten met energie

Synopel is een architectenbureau in Rotterdam dat de uitdagingen van de energietransitie vertaalt naar kansen voor verbetering van gebouw, leefomgeving en een betere stad. Wij zijn onbeschaamd idealistisch. We denken en handelen vanuit de overtuiging dat de verbinding van het domein van de architectuur met andere domeinen een onmisbare aanjager is voor de energietransitie. We ontwerpen dus meer dan architectuur.

We ontwerpen ook wat daaraan voorwaardelijk is, zoals een integrale businesscase voor verduurzaming, een stappenplan naar energieneutraal of een procesaanpak voor de verduurzaming van gebouwen in collectief eigendom. Daartoe werken we samen met een groeiend palet aan experts op het terrein van gedragsverandering, antropologie, bouwfysica, bouwtechniek en financiƫn.

Onze ambitie is het realiseren van architectuur gefundeerd in een brede en gedragen visie op de toekomst, terugvertaald naar de kansen die ons dat biedt op korte termijn. We doen dat (op dit moment) samen met overheden, particulieren en verenigingen van eigenaars.