Duits Lijntje

Must stedebouw

De voormalige spoortraject is een prachtige locatie voor een regionaal fietspad. Op deze kaart is een voorbeelduitwerking van het fietspad Groene Woud-Maashorst te zien.

Duits Lijntje - schema integrale opgave

Deze infographic laat zien dat het Duits Lijntje een bijzondere structuur is die bijna alle landschappen in Noordoost Brabant verbindt tot in Limburg en Noordrijn-Westfalen aan toe.

Kaart met daarop de recreatiegebieden langs het Duits Lijntje.

Op deze kaart zijn alle huidige recreatiemogelijkheden langs het Duits Lijntje ingetekend. Er zijn campings, sportparken, kastelen/landgoederen, visvijvers en vakantieparken.

Idee van een pluktuin langs het Duits Lijntje

Een fietspad op het traject van het Duits Lijntje biedt enorme kansen voor de omgeving. Zo komt er misschien wel ruimte voor speeltoestellen, een B&B of een pluktuin! Hierboven is het laatste idee in een tekening uitgewerkt.

Duits Lijntje - Over de Maas

Op deze voorbeelduitwerking is te zien hoe het Duits Lijntje ingepast kan worden in het riviergebied (Maas). Met o.a. op het water een voet- en fietsveer en onder de brug een uitkijkplatform.

Duits Lijntje - residential

Voorbeelduitwerking waarin af te lezen is hoe het Duits Lijntje ingepast kan worden in een woon-/ gemengd gebied. Met o.a. wachtposten als speeltoestel, ruimte voor nieuwe initiatieven zoals festivals en een struinpad naast het fietspad.