Aanbesteding

Open Oproep Kunstwerf Groningen

De gemeente Groningen schrijft de Open Oproep Kunstwerf Groningen uit om het beste ontwerp te vinden voor permanente huisvesting van vijf podiuminstellingen in het Ebbingekwartier, een stadswijk aan de rand van de binnenstad.
De gemeente wil tot realisatie van het winnend ontwerp komen en vervult daarbij de rol van opdrachtgever.

De Open Oproep Kunstwerf Groningen is een openbare projectprijsvraag die verloopt in twee ronden.
De eerste ronde heeft het karakter van een ideeënprijsvraag, waarin de deelnemers wordt gevraagd om een beknopte visie op de opgave. Uit de inzendingen selecteert een onafhankelijke vakjury minimaal drie en maximaal vijf inzendingen. De inzenders hiervan worden uitgenodigd voor de tweede ronde, waarin aan hen wordt gevraagd hun visie uit te werken tot een structuurontwerp met begroting. Uit deze inzendingen wordt één ontwerp als winnend plan geselecteerd. In het vervolg op de prijsvraag is het de bedoeling dat het ontwerp door de winnaar wordt uitgewerkt in nauwe samenwerking met de te contracteren uitvoerende partij. Voor de maximaal vier overige deelnemers aan de tweede ronde stelt de uitschrijver een prijzengeld van in totaal € 30.000 excl. btw ter beschikking.

Deelname aan de prijsvraag is uitsluitend mogelijk door registratie vooraf en door het inzenden van de benodigde documenten. De registratie voor deelname sluit op 17 april 2017 om 12.00 uur (middag). Na registratie ontvangt u een e-mail met een link en wachtwoord om een inzending te kunnen doen in een beveiligde omgeving.
De inzendtermijn voor de eerste ronde sluit op 20 april 2017 om 12.00 uur (middag).

Op vrijdag 10 maart 2017 van 14.30 – 17.00 uur organiseert de gemeente Groningen een informatiebijeenkomst op locatie voor geïnteresseerden in deelname aan de prijsvraag. Aanmelden vooraf is noodzakelijk

Meer info - more information