AR-TUR zoekt goede dorpsarchitectuur

Oproep

Wat vind jij goede dorpsarchitectuur? AR-TUR nodigt architecten, beleidsmakers, bewoners en experten uit om voorbeelden in te zenden van dorpse architectuurkwaliteit. De oproep richt zich op projecten in vier categorieën: dorps meervoudig wonen, dorps ontmoeten, dorpse generositeit en dorpse omgang met erfgoed.

In Vlaanderen zien we in alle dorpen dezelfde generieke appartementsgebouwen verschijnen. Vaak ontbreekt het de gebouwen aan basiskwaliteiten als voldoende buitenruimte. Af en toe lost een verrassend project het meervoudige wonen of dorpse ontmoeten eleganter op. De echt goede voorbeelden blijven schaars. In deze periode merken we eens te meer hoe belangrijk een kwalitatieve leefomgeving is.

WAT DOEN WE MET JOUW SUGGESTIES?
Met jouw inzending draag je bij aan het onderzoek in het Kempenlab Dorpsarchitectuur. Een commissie maakt een selectie die AR-TUR gebruikt om te bouwen aan de Toolbox Dorpsarchitectuur, om beleidsmakers, architecten en opdrachtgevers te inspireren.

ZO KUN JE INDIENEN
Stuur de beelden van hedendaagse of historische voorbeeldprojecten en dorpse details, met een korte uitleg, aan AR-TUR via dit formulier. Inzenden kan tot 14 juni 2020.
Architecten kunnen hun eigen project inzenden, maar ook beleidsmakers, deskundigen of bewoners kunnen hun suggesties van goede dorpsarchitectuur indienen. AR-TUR zoekt projecten in de Kempen én in heel Vlaanderen.

Meer informatie