Bicycle Architecture Biënnale

Oproep

De Bicycle Architecture Biënnale (BAB) is een rondreizende tentoonstelling van opvallende architectonische ontwerpen van over de hele wereld die de fiets centraal stelt. Na een succesvolle eerste editie, die vorig jaar duizenden bezoekers heeft geïnspireerd tot nieuwe inzichten voor het inrichten van steden, zal de BAB in juni 2019 terugkeren.
Ontwerpen kunnen vanaf nu ingediend worden via een open call for projects: http://www.bycs.org/bab

Voor de tweede editie van de BAB is NEXT architects aangesteld als curator. De BAB-tentoonstelling bestaat uit inspirerende en visionaire projecten die deels uit de open call worden geselecteerd. Tijdens de selectieprocedure wordt verder gekeken dan de functionaliteit van het ontwerp. De ontwerpen worden beoordeeld op de wijze waarop ze bijdragen aan een gezondere levensstijl, een meer inclusieve maatschappij, een schoner milieu en een duurzamere economie.

De BAB is een initiatief van BYCS, een Amsterdamse sociale onderneming die het fietsgebruik in steden wereldwijd stimuleert. De tweede editie van BAB wordt in juni voor het eerst gepresenteerd in Amsterdam tijdens WeMakeThe.City. Daarna zal het werk rondreizen en in binnen- en buitenland te zien zijn bij architectuurfestivals en conferenties rondom stedelijke ontwikkeling.

Meer informatie