BLAStprijs 2024 – Inbreidingen

Prijzen

Dit jaar wordt alweer voor de negende keer de BLAStprijs georganiseerd, de Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw. De prijs is een initiatief van architectuurplatform BLASt, ondersteund door de gemeente Breda. Doel van de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren. De BLAStprijs 2024 staat in het teken van inbreidingen – binnenstedelijke herontwikkeling.

In plaats van uit te breiden in het buitengebied kiest Breda bewust voor de focus op inbreiding; binnenstedelijke herontwikkeling biedt kansen en mogelijkheden. Dat kan niet vrijblijvend: inbreiding moet niet alleen bijdragen aan meer woningdifferentiatie, maar ook aan meer groen in de stad, een goede waterhuishouding, opschaling van de voorzieningenstructuur en de mobiliteitstransitie.

BLASt roept architecten, ontwerpers, ontwikkelaars en opdrachtgevers van inbreidingen op om zich in te schrijven voor de BLAStprijs 2024. Aanmelden kan tot maandag 23 september via https://stichtingblast.nl/blastprijs. De inbreiding moet in de afgelopen vijf jaar zijn gerealiseerd en zijn opgeleverd voor november 2024.

Een driekoppige vakjury beoordeelt de plannen. De BLAStprijs wordt op woensdagavond 27 november tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt.

Meer informatie