Blauwe Kamer – Jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw in Nederland 2023

Oproep

Ieder jaar maakt Tijdschrift Blauwe Kamer de stand op van het vak. Een onafhankelijke commissie van vakgenoten kiest de meest voorbeeldige projecten uit de landschapsarchitectuur en stedenbouw. Het team van Blauwe Kamer verwerkt deze selectie tot een prachtig Jaarboek.

Ben jij een ontwerper of opdrachtgever? Wil jij dat jouw project in het Jaarboek staat? Stuur dan je beste plannen, projecten of studies in voor de editie van 2023. De selectie wordt dit jaar gemaakt door voorzitter Esther Agricola, stedenbouwkundige Jeroen Ruitenbeek, landschapsarchitect Gert-Jan Wisse en stedenbouwkundige Sandra van Assen. Het vijfde commissielid is binnenkort bekend.

Ingezonden projecten moeten afkomstig zijn uit de periode 2022-2023 (t/m april). Alle soorten projecten zijn welkom: van uitgevoerde openbareruimteplannen tot strategische langetermijnvisies, van zelfgeïnitieerde initiatieven tot ontwerpend onderzoek, van herontwikkelingsprojecten tot cultuurhistorische studies en van Nederlands werk tot projecten in het buitenland (mits van een Nederlandse ontwerper).

Speciale aandacht vragen we voor inzendingen die betrekking hebben op opgaven in het landelijk gebied en op stedelijke vernieuwing en wonen. We benadrukken dat ook provincies, gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en andere opdrachtgevers worden uitgenodigd om in te zenden.

Meer informatie