CAST | Tilburg Architectuurprijs

Prijzen

CAST organiseert op 14 juni de eerste editie van de Tilburg Architectuurprijs. Het is een nieuwe prijs voor het beste bouwwerk in de gemeente Tilburg en is een initiatief van de gemeente Tilburg en CAST. Deze editie is bedoeld voor projecten die tussen 1 januari 2021 en 31 december 2023 zijn opgeleverd of in gebruik zijn genomen. De prijs bestaat uit een vakjuryprijs en een publieksprijs.

Op het gebied van architectuur en ruimtelijke kwaliteit heeft gemeente Tilburg veel in huis. Reden genoeg om ontwikkelingen op dit vlak te vieren en te stimuleren. Bouwprojecten in alle soorten en maten kunnen meedoen: van gebouwen, bruggen, transformaties tot landschapsontwerpen. Met de prijs geven we uitmuntend ontworpen projecten een podium, maar ook projecten met een bijzondere maatschappelijke impact op onze stad. Extra aandacht besteden we daarom aan de sociale en duurzame impact van het project op haar omgeving en de gemeente.

Architecten, opdrachtgevers, bouwers, adviseurs, bewoners en de gemeente Tilburg mogen projecten voordragen. De projecten moeten binnen de grenzen van gemeente Tilburg liggen, dus inclusief de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.

Publieksprijs
Alle inwoners van gemeente Tilburg en iedereen die architectuur in Tilburg een warm hart toedragen, kunnen van 16 mei tot en met 12 juni 2024 stemmen op drie favoriete projecten.

De Tilburg Architectuurprijs is een tweejarige prijs.

Meer informatie