Datacenter Restwarmte Awards 2019

Prijsvraag

Bezig met duurzaamheid? En wil je bijdragen aan het vergroenen van de industrie?

De wereld digitaliseert steeds meer, hierdoor groeit ook de Nederlandse datacenter sector enorm. Datacenters draaien vrijwel geheel op groene stroom, met een totaal van maar liefst 1,3GW. Deze energie wordt vrijwel volledig omgezet in restwarmte. Deze warmte heeft een temperatuur van ongeveer 30 graden en kunnen we bv. gebruiken om kassen, kantoren en zelfs hele woonwijken te verwarmen. Helaas gaat het grootste deel van deze warmte op het moment de lucht in. Zonde, vinden wij! Om deze reden boden de Nederlandse datacenters in 2017 hun restwarmte gratis aan om de energietransitie te helpen versnellen. Sindsdien zijn er diverse restwarmte projecten gestart om de restwarmte creatief in te zetten. Het kan echter nog veel beter, en daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

De Dutch Data Center Association, de branchevereniging van de Nederlandse datacenters, beloont de beste suggesties met niet één, maar twee awards:

Best-Practice Award: €2500,-
De Best-Practice Award wordt uitgereikt voor het beste praktische idee voor het hergebruik van datacenter restwarmte.

Best-Innovation Awards: €1000,-
De Best-Innovation Award wordt uitgereikt voor het beste ‘out-of-the-box’ idee voor het hergebruik van datacenter restwarmte.

Meer informatie