Een nieuwe entree voor Gedenkpark Orthen

Prijsvraag

BAI ONTWERPPRIJSVRAAG 2023: OPEN CALL ORTHEN

Hoe geef je entree aan een plek waar herdenken, herinneren, bezinnen en stilstaan centraal staat? Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) organiseert Open Call Orthen, een open ontwerpprijsvraag voor een nieuwe entree voor de Bossche begraafplaats Orthen.

Begraafplaats Orthen is ook Gedenkpark Orthen: een met de stad verweven groene oase van rust, die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht achtergrond, leeftijd, beperking of religie.
Maar de volledige potentie van het groene gedenkpark krijgt nog niet altijd de aandacht die het verdient.

Met Open Call Orthen willen het BAI en Stichting Solamen (die Begraafplaats Orthen beheert en ontwikkelt) daar verandering in brengen. De open ontwerpprijsvraag roept architecten, ontwerpers en vormgevers op om een nieuwe entree te ontwerpen die uitnodigt om het gedenkpark te bezoeken.

De prijsvraag staat open voor iedereen. Inschrijven kan individueel of als team, t/m 20 oktober ‘23. Alle inzendingen worden opgenomen in een gedrukte catalogus en geëxposeerd in het Bossche stadskantoor. De intentie is, om het winnende ontwerp daadwerkelijk te laten bouwen.

De BAI Ontwerpprijsvraag is inmiddels een bescheiden traditie, met o.a. De moerasbrug (2004), De drijvende woning (2006), Een verbinding over de Zuid-Willemsvaart (2008), Reset het Heetmanplein (2012), Laat de Heus vonken (2014) en Smart Square (2019).

Meer informatie is hier te vinden: https://www.baiweb.nl/open-call-orthen/

Meer informatie