Gulden Feniks 2023

Prijzen

De inschrijving voor de NRP Gulden Feniks 2023 is geopend! We reiken deze jaarlijkse nationale prijs uit aan voorbeeldprojecten in de renovatie- en transformatiesector die in 2022 zijn opgeleverd. Successen en gedeelde lessen worden hierbij gedeeld; de Gulden Feniks is een prijs om van te leren.

Iedereen die heeft (mee)gewerkt aan een voorbeeldstellend project dat in 2022 is opgeleverd kan deze aandragen. Er zijn drie categorie├źn: renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Inzenden kan tot en met 26 mei 2023.

Inzendingen die voldoen aan de voorwaarden zoals beschreven in het reglement worden beoordeeld door een vakkundige jury met verschillende achtergronden. Zij nomineren projecten aan de hand van de vijf criteria: duurzaamheid, sublimatie, economische waardecreatie, maatschappelijke waardecreatie en innovatie.

Vorig jaar wonnen De Wereldburger in Amsterdam, De Voortuinen in Amsterdam en Kerckebosch in Zeist de NRP Gulden Feniks. Daarnaast ontving De Utrecht in Leeuwarden een wildcard.

Meer informatie