Ontwerper voor Muntcentrum Brussel

Oproep

Het Muntcentrum, in het hart van Brussel tegenover de Koninklijke Muntschouwburg, zal door de projectontwikkelaars Immobel & Whitewood herontwikkeld worden. Ze wensen een gemengd project dat kantooroppervlakte combineert met woningen en een hotel. Het nieuwe ontwerp moet dit iconische gebouw uit het laat-modernisme subtiel herdefiniëren en een nieuwe rol doen opnemen in de skyline van het stadscentrum.

De ontwerpopdracht betreft het grootste gedeelte van het gebouw. Het overgrote deel van de ondergrondse parking en het winkelcentrum op verschillende niveaus zit bij andere eigenaars. De ontwerpopdracht betreft de rest van de basis en de volledige toren. Het programma is divers en complex gezien de juridische structuur.  De uitdaging ligt in het zodanig positioneren van elk onderdeel van het programma dat ze hun eigen intrinsieke kwaliteiten creëren, terwijl ze samen aan een echte stedelijke omgeving bouwen.

Om dit ambitieuze en zeer uitdagende project tot een goed einde te brengen, zijn Immobel & Whitewood, op zoek naar een ontwerper om het reeds door de ontwikkelaar samengestelde uitvoeringsteam te versterken. Van de ontwerper wordt een coherent ontwerp verwacht dat een echte meerwaarde biedt voor de stad Brussel en zijn dynamische omgeving.

Meer informatie