Open Call for Proposals – Contrei live

Oproep

In 2020 bestaat Leiedal, de interlokale vereniging voor streekontwikkeling in Zuid-West-Vlaanderen, 60 jaar. Om dit te vieren willen we de ruimte en het landschap waarin we werken op een bijzondere manier in de kijker zetten. We willen dit doen aan de hand van een kunstenparcours met artistieke interventies op het snijvlak tussen kunst, design, architectuur en landschap. Land art projecten op maat van enkele geselecteerde locaties. De (voorlopige) naam van het project: CONTREI live.

CONTREI LIVE
CONTREI live wordt een kunstenparcours langs een aantal permanente en tijdelijke land art projecten en wil vanaf juni tot oktober 2020 een ruim publiek naar de Zuid-West-Vlaamse regio mobiliseren. CONTREI live plaatst het landschap in de regio op een bijzondere manier in de kijker, water als wegwijzer. Het project wil verwonderen en verbindend werken: tussen plekken, tussen generaties, tussen kunst en landschap, tussen droom en daad.

WIE?
Deze oproep is gericht aan kunstenaars, (landschaps-)architecten, ontwerpers of makers. Zowel individuele kunstenaars als collectieven, studio’s, ontwerpbureaus, organisaties, … komen in aanmerking. De permanente of tijdelijke ingrepen kunnen zowel een fysieke installatie, een manipulatie van het landschap, een event, e.a. inhouden.

LOCATIES
Leiedal stelt zelf enkele strategische locaties voorop waar een artistieke interventie een meerwaarde zou kunnen betekenen.

Meer informatie