Open oproep aan Rotterdamse kunstenaars!

Oproep

Rotterdamse kunstenaars worden gevraagd een ontwerp in te sturen voor een gevelkunstwerk voor het nieuwe schoolgebouw van Basisschool Het Epos. Een bijzondere school waar de nadruk ligt op gemeenschap, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, groei, prestatie en geluk.

In het najaar van 2025 betrekt de school zijn nieuwe onderkomen aan de Slinge in Zuidwijk, Rotterdam. Het schoolgebouw heeft een gevel waar ruimte is voor een groot kunstwerk van 24,5 meter bij 6 meter en om de hoek is nog eens ruimte van 15 bij 6 meter. Het kunstwerk moet straks de architectuur en de functie van het schoolgebouw weerspiegelen, evenals de identiteit en cultuur van Zuidwijk.

Kunstenaars die in Rotterdam wonen of werken kunnen tot en met 18 april 2024 een schetsontwerp insturen. De leerlingen van Het Epos en de bewoners van Zuidwijk kiezen uiteindelijk welk kunstwerk er straks op de gevel prijkt.

De opdracht voor de realisatie van het nieuwe kunstwerk in de openbare ruimte in Rotterdam Zuidwijk is een initiatief van Stichting Epos Onderwijs Rotterdam, in samenwerking met CBK Rotterdam, Droom en Daad, Stichting de Verre Bergen, Heijmans en KAW Architecten.

Voor meer informatie + het insturen van het ontwerp ga je naar: www.het-epos.nl/gevelkunstwerk

Meer informatie