Open Oproep Social Impact by Design BoTu

Oproep

In de Rotterdamse wijken Bospolder en Tussendijken (BoTu) is een coalitie opgestaan met een grote ambitie: BoTu in tien jaar de eerste veerkrachtige wijken van Rotterdam maken. De coalitie bestaat uit de gemeente Rotterdam, woningbouwcorporatie Havensteder, Delfshaven Coöperatie, IABR en adviesbureau Rebel.

Het realiseren van deze ambitie vraagt een vernieuwende manier van werken die start met een Open Oproep. Deze oproep is gericht aan creatieve ondernemers, bedrijven en burgers die kansen zien om van Bospolder en Tussendijken de eerste veerkrachtige wijken van Rotterdam te maken. De thema’s waar we ons op richten zijn: (1) werk, taal & schulden, (2) zorg, jeugd en opvoeden en (3) energie, wonen & buitenruimte. Vernieuwende ideeën op andere thema’s zijn ook welkom.

Cruciaal in de aanpak is dat er verbindingen worden gelegd tussen de verschillende thema’s. Integraal werken is het vertrekpunt.

De Open Oproep is het startsein van de aanpak Social Impact by Design. Dit is de strategie om nieuwe manieren van samenwerken mogelijk te maken tussen bewoners, creatieve ondernemers, bedrijven en overheden.

Voor meer informatie over de aanpak, de opgave en het proces verwijzen we naar de website: www.gobotu.nl
Hier kunt u de open oproep downloaden. Ook kunt u zich via de website aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst op 17 mei. Tijdens deze bijeenkomst gaan we nader in op het proces en krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen.

Samen maken we BoTu!

Meer informatie