Rooftop Heerlen ideeënwedstrijd

Oproep

Het centrum van Heerlen wordt gekenmerkt door een dicht en divers stedelijk daklandschap. Grote grijze en steriele dakvlakken domineren het uitzicht van bovenaf. SCHUNCK en de gemeente Heerlen willen dit ongebruikte oppervlakte-potentieel verkennen voor tuinieren, kunst, landbouw, culturele festivals, muziek, cinema, koffiehuizen, sport, kleine huizen en nog veel meer. Dakprojecten in andere steden over de hele wereld bewijzen dat door deze andere invulling lelijke, steriele ruimtes kunnen veranderen in iets speciaals.

Om een transformatie te starten, nodigt SCHUNCK architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en ontwerpers uit om deel te nemen aan deze internationale competitie. De deelnemers worden gevraagd om hun ontwerpideeën in te dienen voor de daken in de binnenstad van Heerlen om deze toegankelijk en duurzaam te maken.

SCHUNCK schrijft deze ideeënwedstrijd uit voor zeven geselecteerde daken in het centrum van Heerlen. Het gaat hierbij om prominente gebouwen in het centrum, uiteraard het dak van SCHUNCK zelf, maar ook de H&M, Douglas, Winkelcentrum de Bongerd, Berden, Vaessen en parkeergarage Putgraaf.

Geïnteresseerden kunnen schunck.nl/rooftop-competition raadplegen voor alle benodigde informatie. De registratiefase loopt t/m 25 augustus; de competitie staat gepland vanaf 2 september.

Meer informatie