Vredeman de Vries Architectuurprijs 2020

Prijsvraag

Dit jaar wordt voor de elfde keer de betekenisvolle Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur – de Friese Architectuurprijs – uitgeloofd. De representatieve prijs is een initiatief van de provincie Fryslân. Het unieke van deze prijs is, dat het om een combinatieprijs gaat. De prijs wordt namelijk uitgereikt aan de combinatie van opdrachtgever en architect van het winnende bouwwerk. Voor de prijs komen bouwwerken in aanmerking die zijn ontworpen door architecten en die zijn gerealiseerd in de jaren 2018 en 2019 in de provincie Fryslân.

Prijs
De winnaar (combinatie van ontwerper en opdrachtgever) ontvangt een oorkonde en een bedrag van € 5.000,-. Daarnaast zijn vijf bedragen van € 500,- beschikbaar voor eervolle vermeldingen. De bekendmaking van de prijs en de prijsuitreiking vinden plaats op vrijdag 19 juni, na afloop van het symposium dat Keunstwurk die dag organiseert ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur.

Inzenden
De organisatie van de Friese Architectuurprijs 2020 is in handen van Keunstwurk. Meer informatie over de wijze van meedingen en inzending is te vinden op de website van Keunstwurk: www.keunstwurk.nl

Meer informatie