Bandridge Leiden, een groothandel in technische bedradingen en stekkers, had voor hun product een grote en gesloten pakhuis-hal nodig. Hoe van deze hal een interessant gebouw te maken dat bovendien past binnen het BeeldKwaliteitsPlan van Technopolis?
De hal is opgebouwd uit 2 structuur-richtingen: de A13 en het bedrijven-park. Een hellingbaan-volume met bijzondere functies is om de hal heen gevouwen. Op de hal staat een kantoor-volume dat ter hoogte van de tweede trap voorbij de hal steekt.
De stedenbouwkundige spelregel ‘alles wat onbebouwd is, is openbaar’ had tot gevolg dat het parkeren op de hal plaats vindt. Aan het beoogde campusbeeld met gebouwen in het openbare groen wordt dan voldaan.
De boven-entree aan het parkeer-dek en de beneden-entree op maaiveld hebben een uitnodigende ruimtelijke relatie.
Bandridge nam geen gebruik van hun gebouw en dat gaf ons de kans om samen met TU-Vastgoed de hal met bedrijvigheid te verlevendigen. Een hergebruik project dus en wel voor Yes!Delft!
INTERIEUR
Tijdens de bouw zijn de gebruiker én functie van het gebouw gewijzigd. De bedrijfshal is nu een ‘bedrijvenhal’, waarin losse volumes staan voor kantoren, werkplaatsen, presentatie en lunch / lounge-ruimten. Voor startende TU-ondernemers een bruisende, inspirerende werkplaats rondom een forum-achtig openbaar gebied.
Naarmate de bedrijven groeien, groeien ze ook door naar de formele kantoorlagen in het hoofdvolume. Aldaar hebben ze uitzicht over Technopolis, mogelijk hun toekomstige vestigingsplaats.