Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen

Braaksma & Roos Architectenbureau
Braaksma & Roos werkt sinds 2011 aan de renovatie van rijksmonument Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen uit 1915
Ons uitgangspunt voor het masterplan was niet om te reconstrueren maar om de open, lichte en feestelijke uitstraling opnieuw te creëren.
Onderdeel van het masterplan was een ondergrondse uitbreiding in de vorm van een nieuwe garderobe, een bypass en toiletgroepen
Van het oorspronkelijke Grand Café in Art Deco stijl was niets meer over. Er is een nieuw, sfeervol en kleurrijk ontwerp gemaakt dat past aansluit bij het monument maar passend is in deze tijd
Dankzij de prachtige resultaten uit het kleurenonderzoek konden wij de zijfoyers en de Grote Zaal een bijzondere warme uitstraling geven gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp van Oscar Leeuw
De Grote Zaal van De Vereeniging heeft een prachtige gemarmerde uitstraling, geaccentueerd door bijzondere verlichting (BeersNielsen)