Gemeente Lansingerland
zoekt een:

Stedenbouwkundige die van aanpakken weet

Waar kom je te werken?
Je komt te werken op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Missie van deze afdeling is om richting te geven aan de ruimtelijke ontwikkeling van onze gemeente. Aantrekkelijk wonen, werken en recreëren, gelden daarbij als uitgangspunt. De afdeling bestaat uit 2 teams: (1) Projecten, grondzaken en vastgoed en (2) Planontwikkeling en Wonen. Je komt te werken binnen het team Planontwikkeling en Wonen.

Dit team houdt zich bezig met – in algemene zin – ruimtelijke planvorming en beleid. In een integraal team werken de adviseurs samen aan diverse ruimtelijke plannen, projecten, strategie en visievorming. Het team is betrokken bij belangrijke samenwerkingsprojecten, zoals Bleizo en Hoefweg-Noord/ Prisma, maar ook aan bestuurlijk/ politiek gevoelige dossiers als de A16 Rotterdam, Rotterdam the Hague Airport, het HSL geluidsdossier en ontwikkelingen op het gebied van de organisatie en beheer van recreatiegebieden. Beleid wordt onder meer gemaakt op gebied van verkeer en vervoer, wonen, recreatie en welstand. Nu vormen de bestemmingsplannen en uitwerkingsplannen nog een belangrijk deel van het werk, maar de komende periode gaan we ons toeleggen op implementatie van de nieuwe omgevingswet. Stedenbouw (2fte) neemt binnen dit team een belangrijke integrerende positie in, doordat het vakgebied betrokken is bij al deze ruimtelijke vraagstukken.

Wat ga je doen?

 • Je brengt schriftelijke adviezen uit over kleinere en grotere bouwinitiatieven van derden;
 • Je formuleert op basis van een analyse de randvoorwaarden voor gebiedsontwikkelingen;
 • Je draagt samen met je collega stedenbouwkundige, bij aan de verdere inbedding van stedenbouw in gemeentelijke projecten en beleidsprocessen;
 • Je bent betrokken bij het maken van visies voor grootschalige ontwikkelingen.

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding Stedenbouw (TU/ AvB)
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring (relevante werkervaring in overheid is een pré) ;
 • Je kan goed luisteren en staat voor je mening/visie zonder daarin dogmatisch te zijn;
 • Je kan zowel in teamverband als zelfstandig goed uit de voeten;
 • Je bent overtuigend, je weet mensen mee te nemen en functioneert goed in een politiek gevoelige omgeving;
 • Je beschikt over goed ruimtelijk inzicht en kan goed schakelen tussen abstraheren en concretiseren;
 • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt ervaring en affiniteit met participatieprocessen;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je hebt oog voor innovaties in het vakgebied en weet duurzaamheid integraal in te bedden in de planvorming

Wat kan je van ons verwachten?
Maatwerk, uitdaging en ontwikkeling zijn kernwoorden in ons personeelsbeleid. We hebben een informele en collegiale werksfeer, waarin het samen werken aan topkwaliteit dienstverlening voor onze inwoners centraal staat. Je krijgt ruime ontplooiingsmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget van 18,5% van het jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering en in te zetten voor verschillende doelen waaronder verlof), variabele werktijden en uitgebreide cursus- en trainingsmogelijkheden.
Je krijgt een ambtelijke aanstelling in algemene dienst. Je wordt aangesteld bij wijze van proef voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd.
De generieke functienaam is Adviseur C en de functie is gewaardeerd in salarisschaal 11 (max. € 4.740,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Wil je meer weten?
Kijk dan op www.werkeninlansingerland.nl of www.lansingerland.nl

Jobsite gemeente Lansingerland