provincie Zuid-Holland
zoekt een:

Sr adviseur regionaal ruimtelijk ontwerp

Functieomschrijving:
Als senior beleidsadviseur handel je vanuit de ruimtelijke en strategische opgaven van de provincie (zowel inhoud als proces). Ingegeven door een veranderende samenleving en de komst van de Omgevingswet wil de provincie steeds een bewuste keuze maken in de vier rollen die zij kan vervullen: rechtmatige overheid (regels), presterende overheid (prestatieafspraken), samenwerkende overheid (stimulerend, inspirerend) en meewerkende overheid (inspelen op initiatieven uit de samenleving).

Als senior beleidsadviseur richt jij je blik naar buiten. Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het speelveld en het vakgebied en hebt een relevant netwerk in de provincie en daarbuiten. Je bent het eerste aanspreekpunt binnen de ambtelijke organisatie op het gebied van regionaal ruimtelijk ontwerp. Als gezicht van regionaal ruimtelijk ontwerp ben je niet alleen aanspreekpunt, maar ben je ook agenderend en initiƫrend waar het gaat om de kracht van regionaal ruimtelijk ontwerp en opgavegericht werken. Je levert actief een relevante bijdrage aan het ontwikkelen van provinciaal omgevingsbeleid en aan de verandering in houding en gedrag die daarvoor nodig is. Ook leg je gemakkelijk verbanden en verbinding met andere relevante beleidsvelden. Daarnaast vervul je een verbindende en inspirerende rol binnen het team/vakgenootschap van ontwerpers, waarvoor jij het eerste aanspreekpunt bent. In dat kader ben je een sparringpartner voor het management voor personele aangelegenheden en opgavegericht werken.

Functie-eisen:

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt kennis van en ervaring met regionaal ruimtelijk ontwerp.
  • Je bent een echte verbinder, zowel op mensen als op inhoud.
  • Je beschikt over een uitgebreid netwerk bij relevante partners.
  • Je bent analytisch sterk: je bent in staat om snel tot de kern van de zaak door te dringen.
  • Je denkt buiten de kaders van jouw eigen vakgebied. Je toont ondernemerschap en hebt lef.
  • Je kunt actuele ontwikkelingen beoordelen vanuit politiek-bestuurlijk oogpunt.
  • Je pakt gemakkelijk nieuwe opgaven op en bent in staat om aan verschillende complexe opgaven tegelijk te werken. Voor de coƶrdinatie van complexe processen en projecten draai jij je hand niet om. Resultaatgerichtheid typeert jou.
  • Je weet jouw visie helder en inspirerend te verwoorden en verbeelden, mondeling en op kaart.
  • Je bent een ervaren adviseur (tenminste tien jaar advieservaring) en beschikt over overtuigingskracht. Je bent flexibel waar mogelijk en vasthoudend waar nodig.

Is je interesse gewekt en zou je graag willen solliciteren? Klik dan nu op onderstaande link:
https://www.zuid-holland.nl/overons/werkenbijzh/vacatures/?VacIdt=DRM%2f17.020

Direct solliciteren