Rijnboutt
zoekt een:

senior ontwerper stedenbouw

Over ons bureau
Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk. Door een integraal oplossingsgericht proces weten we snel in een open samenwerking tot een uitgesproken resultaat te komen. We zijn daarbij toegewijd aan onze ontwerpen, en we nemen ook verantwoordelijkheid voor de realisatie: het eindresultaat moet net zo goed en mooi zijn als de eerste ideeën.

Je functie
Als senior ontwerper koppel je een grote ontwerpkracht aan het vermogen (junior technisch) ontwerpers binnen de organisatie te begeleiden en te inspireren. Samen met de directie onderhoud je een relatienetwerk in afstemming met de andere directieleden. Door je deelname aan relatie activiteiten vergroot je de naamsbekendheid van Rijnboutt. Een veelzijdige functie, waarin ook een substantiële bijdrage kan worden geleverd aan de verdere ontwikkeling van het bureau.

Je werkzaamheden
Met een open en onderzoekende houding benader je ontwerpvraagstukken. Je laat je hierbij niet leiden door vooringenomenheid of dogma. Je communiceert uitstekend in woord en beeld en bent bedreven in het geven van inspirerende presentaties. Samen met een projectcoördinator ben je inhoudelijk en procesmatig verantwoordelijk voor de fasen initiatief, projectdefinitie, voorlopig – en definitief ontwerp. Doorlopend bewaak je de kwaliteit van het ontwerp bij de verdere fasen en zorg je voor een goede relatie met zowel de opdrachtgever als andere betrokken partijen.

Je voelt je thuis in complexe en integrale ontwerpopgaven op het snijvlak van stedenbouw, landschapsarchitectuur en architectuur, waarbij door alle schalen heen ontworpen wordt. Ook ben je in staat inhoudelijke ideeën overtuigend te verbeelden en uit te dragen. Het vermogen om samen te werken met aanverwante disciplines zoals verkeerskundigen en civiel-technici is een must. Als stedenbouwkundige werk je vanuit heldere en sterke concepten en ben je in staat deze te vertalen in heldere principes, visies en plannen.

Je hebt het vermogen concepten integraal door te ontwerpen tot op de schaal van het uitvoeringsniveau. Tevens bezit je het vermogen om analyse, visie, concept en uitwerking op heldere en grafisch sterke wijze te verbeelden. Je bent in staat je teksten in helder Nederlands te verwoorden waarbij je een goed beeld hebt voor wie je schrijft.

Naast een goede beheersing van 2D software vragen we van een stedenbouwkundige dat hij zijn ontwerpen ook 3D kan visualiseren, zowel schets- als modelmatig.

Je competenties

  • kerncompetenties: klantgericht, kwaliteitsgericht, vakkundig, flexibel en samenwerken
  • functiespecifieke competenties: analytisch, technisch inzicht, creatief, overtuigingskracht, organisatievermogen en strategische visie

Oftewel; mensen werken graag met je samen en vragen maar wat graag om je input, omdat je inhoudelijk breed kijkt, kwaliteit hoog in het vaandel hebt, een conceptueel ontwerptalent bent, en niet in de laatste plaats omdat je anderen begeleidt en inspireert zichzelf verder te ontwikkelen in het vakgebied. Je bent prima in staat om zowel zelfstandig én in ontwerpteams aan projecten te werken.

Je profiel

  • voltooide Academie van Bouwkunst of TU opleiding, afstudeerrichting stedenbouw (MSc)
  • 5 tot 8 jaar relevante werkervaring
  • kennis van relevante wet- en regelgeving
  • ervaring met (complexe) woningbouwopgaves is een pré
  • beheersing van Vectorworkt (voorkeur), Adobe, Office-pakket
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse (en Engelse) taal in woord en geschrift

Werken bij Rijnboutt
Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Met elkaar werken we aan uitdagende en uiteenlopende opgaven voor ambitieuze opdrachtgevers in de stedelijke vernieuwing, gemengde bestemmingen, woningbouw of (monumentale) herbestemming. Je collega’s zijn prettige vakmensen die elkaar uitdagen tot meer kwaliteit en een nog beter ontwerp. Je werkt vanuit Amsterdam en hebt ook collega’s in Polen (Kraków) waarmee je soms zult samenwerken aan projecten. We investeren graag in het verder ontwikkelen van je talenten, bijvoorbeeld in onze Rijnboutt Academy. We bieden arbeidsvoorwaarden conform de architecten cao.

Enthousiast?
Mail dan je drijfveer om je loopbaan bij ons verder te zetten uiterlijk 30 november aan info@rijnboutt.nl met als onderwerp “vacature senior ontwerper stedenbouw”. Uiteraard voorzien van een beknopt CV en aantrekkelijk portfolio (max. 10 mB). Wij verdiepen ons in je sollicitatie, gaan referenties na, en hopen zo de kans op een match te verhogen.

Heb je nog vragen?
Bel dan gerust met onze collega Paul Beijeman via 020 530 48 10

Meer info - more information