Gemeente Capelle aan den IJssel
zoekt een:

Landschapsarchitect / Ontwerper OR

Capelle, Top voor elkaar! We werken resultaatgericht en voelen ons medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van leven en werken in onze stad. We zijn trots op onze prestaties en willen tot de top van Nederland behoren. Wil jij daar met ons aan werken? Gemeente Capelle aan den IJssel heeft een vacature:

Landschapsarchitect / ontwerper openbare ruimte voor de afdeling Stadsontwikkeling
32 uur per week
Tijdelijke aanstelling voor twee jaar

Het werkveld
Capelle aan den IJssel werkt aan een hoogwaardig, gevarieerd en duurzaam woon- en werkklimaat. De afdeling Stadsontwikkeling regisseert de ruimtelijke ontwikkeling en de vernieuwing van de stad. De gemeente is vanaf de jaren zestig in hoog tempo gegroeid tot een stad van circa 67.000 inwoners. De laatste grote uitbreidingswijken zijn gereed; onze gemeente werkt er nu hard aan om de bestaande stad te vernieuwen.

De afdeling Stadsontwikkeling regisseert met circa 50 medewerkers de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Het doel hierbij is: een blijvend vitale stad Capelle, met de kernwaarden: kwaliteit, differentiatie en duurzaamheid. De medewerkers van de afdeling houden zich bezig met wonen, werken en recreatie. Vanuit verschillende invalshoeken en specialisaties werken zij met bijvoorbeeld woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars samen aan de ontwikkeling van de stad op een sociale, economische en ruimtelijk verantwoorde manier.

De unit Ruimtelijke Ontwikkeling houdt zich bezig met Duurzaamheid, Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening, Omgevingswet, Mobiliteit, Welstand en Monumenten.
Vanuit onze gebiedsvisies Centraal Capelle en Landelijk Capelle hebben wij de ambitie om Capelle aan den IJssel verder te ontwikkelen. Je kunt hierover meer lezen op www.centrumxpeditie.nl. Ook onze participatieve manier van werken met Capellenaren kan je hier lezen. We werken aan de revitalisering van het centrumgebied, met daarin de Koperwiek en het Stadsplein, waarbij een upgrade en een uitbreiding gepland zijn. Andere uitdagende opgaven zijn de projecten: Ontwerp Entreeroutes van Capelle, Inrichtingsprojecten van Gebiedsvisie Landelijk Capelle en transformaties van kantoren naar woningen.

Functieomschrijving Landschapsarchitect op hoofdlijnen:

 • Landschapsarchitectonische inbreng leveren in alle (ontwikkel)projecten, gebiedsvisies en gebiedspaspoorten van Capelle aan den IJssel;
 • Het formuleren van landschapsarchitectonisch beleid en adviseren over het inrichten van de openbare ruimte, in nauwe samenwerking met de afdeling Stadsbeheer;
 • Ontwerpen en vervaardigen van inrichtingsplannen;
 • Adviseren in het Q-team dat de ruimtelijke kwaliteit bewaakt.

Als Landschapsarchitect herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Minimaal WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding in Landschapsarchitectuur;
 • Minimaal vijf jaar werkervaring en aantoonbare affiniteit met het inrichten van de openbare ruimte, bijvoorbeeld met een portfolio en ervaring met beheerbewust ontwerpen;
 • Een ondernemende, praktische en creatieve instelling. Daarnaast kan je soepel samenwerken met stedenbouwkundigen, projectleiders en beheerders;
 • Vertrouwd met projectmatig werken en bewonersparticipatie;
 • In staat om nieuwe ontwikkelingen (zoals duurzaamheid) te volgen en toe te passen;
 • Een korte, heldere schrijfstijl en goede schetsvaardigheden;
 • Veelzijdige adviesvaardigheden, verbindend vermogen en je bent in staat te ordenen, te structureren en te bewaken.
 • Relevante kennis van en ervaring met AutoCAD en Adobe.

Gemeente Capelle aan den IJssel biedt
Een plek in de superleuke, creatieve en inspirerende vakgroep stedenbouwkunde. De functie is nog niet officieel gewaardeerd maar is geïndiceerd in schaal 11 (max. € 4.740,-). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast heb je eigen regie op de inzet van 16,3% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuzebudget. Ook bieden we de mogelijkheid om ADV op te bouwen en natuurlijk zijn er ontwikkelingsfaciliteiten.

Informatie, sollicitatie en sollicitatieprocedure
Wil je meer informatie over het werken bij de Gemeente Capelle aan den IJssel? Bekijk dan onze website www.capelleaandenijssel.nl

De reactietermijn sluit op maandag 6 november 2017. De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 16 november vanaf 12.30 uur en op maandag 20 november 2017 ook vanaf 12.30 uur. De tweede gespreksronde is gepland op maandag 27 november 2017 vanaf 13.00 uur. Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op donderdag 30 november 2017 om 15.00 uur.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Karen Pon, unithoofd Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (010) 284 8502. Heb je verder nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met administratief medewerker P&O Biemla Saktoe, telefoon (010) 284 8303.

Solliciteren kan alleen via ons sollicitatieformulier. Jouw CV en motivatie ontvangen we graag uiterlijk 6 november 2017. Richt je sollicitatie aan Korstiaan Hoogvliet, senior P&O adviseur.

Voor deze functie wordt zowel intern als extern geworven. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs!