Het Nieuwe Instituut
zoekt een:

Stagiair Research & Development

Automated Landscapes
Automated Landscapes is een meerjarig onderzoeksproject waarin de gevolgen van automatisering voor de bebouwde omgeving aan de orde worden gesteld. Vertrekkend vanuit de veronderstelling dat automatisering niet alleen arbeidsmarkten ontwricht, maar ook de configuratie en het ontwerp van een steeds groter deel van de leefomgeving, tracht het project de opkomende architectuur van geautomatiseerde werklandschappen te documenteren en te onderzoeken in de context van Nederland en China. Automated Landscapes zal leiden tot een aantal publicaties en presentaties en zal onder meer gepresenteerd worden in het Nederlandse paviljoen tijdens de 16e Internationale Architectuurbiënnale van Venetië in 2018.

Wie zoeken wij?
• HBO/WO opleiding, bij voorkeur in architectuur of stedenbouw, of cultureelgeoriënteerde studie.
• Nieuwsgierig, gedreven, zelfstandig, resultaatgericht en communicatief vaardig
• Tekenvaardigheden en kennis van software als AutoCAD, Rhino en Sketch Up
• Tekstuele vaardigheden
• Beheersing van het Engels in woord en geschrift; beheersing van het Nederlands is een pre
• Ervaring met het doen van onderzoek is een pre

Taken

  • Online bronnenonderzoek en literatuuronderzoek
naar de specifieke cases en automatisering in brede zin.
  • Veldonderzoek
  • Het (assisteren bij het) vervaardigen van architectonische tekeningen, ter documentatie van de geautomatiseerde werklandschappen
  • Het schrijven van beschrijvende teksten over deze cases
  • Het assisteren bij de voorbereiding van bijeenkomsten
    Wat bieden wij?
    Een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen, kennis te maken met het Nieuwe Werken en je netwerk te vergroten. Je leert tijdens je stage over het doen van onderzoek en over het werken in een internationaal opererende culturele instelling. Vergoeding voor de stage bedraagt € 250 bruto per maand bij 5 dagen incl. reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Minimale periode van de stage is 3 maanden, minimaal 3 dagen per week.

De afdeling R&D
Het onderzoeksproject Automated Landscapes is geïnitieerd en wordt uitgevoerd door de Research & Development (R&D) afdeling van Het Nieuwe Instituut. Deze afdeling ondersteunt de eigen programma’s en versterkt de initiërende rol van instituut als aanjager van ontmoetingen, gesprekken en veranderingen, én als de plek waar die worden gepresenteerd, besproken en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Er worden conferenties en workshops ontwikkeld en via fellowships draagt het R&D programma bij aan het verkennen van verschillende vormen van onderzoek.

Het Nieuwe Instituut
Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en voor publiek dat in architectuur, design en e-cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert en ontsluit cultureel erfgoed, waaronder het rijksarchief voor architectuur, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Meer weten
Voor eventuele vragen over bovenstaande stageplaats kun je contact opnemen met Marten Kuijpers, onderzoeker R&D, m.kuijpers@hetnieuweinstituut.nl. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, Specialist HR, 010-440 13 26 / r.hamers@hetnieuweinstituut.nl

Reageren
Ben jij diegene die wij zoeken? Stuur dan je sollicitatie in de vorm van een motivatiebrief en CV naar hr@hetnieuweinstituut.nl.

Meer info - more information