M3V Advies & Management
zoekt een:

Adviseur/architect onderwijshuisvesting

We zoeken voor de functie van adviseur huisvesting zowel een medior als een senior adviseur. Als adviseur huisvesting heb je een belangrijke rol in de verdere versteviging van de organisatie, waarbij je in de senior rol sturing geeft aan je collega’s. Als medior adviseur ben je door je kennis en ervaring in staat het grootste gedeelte van je rol zelfstandig uit te voeren, waarbij een senior collega de eindverantwoordelijkheid van een project heeft.

Je bent vanaf het eerste moment betrokken bij een (potentiële) opdracht, die begint bij de offertefase. M3V doet het anders dan anders en besteedt veel aandacht aan de verkenning en analyse van de vraag achter de vraag. Samen met de opdrachtgever bepaal je hun visie op hun toekomstige onderwijs en geef je ze inzicht in de verwachte en gewenste ontwikkelingen op onderwijsgebied. Je brengt de opdrachtgever en zijn team tot nadenken over hun onderwijsvisie, welke activiteiten plaats gaan vinden in een gebouw en wat de basiseisen en wensen zijn die daar bij horen. Dit doe je door middel van workshops, interviews en gesprekken met alle betrokkenen (besturen, directeuren, leerkrachten) om een breed draagvlak te creëren en te komen tot een gedegen plan voor de toekomst.

Zodra de onderwijsconcept helder is geformuleerd vertaal je deze na akkoord naar een vernieuwend huisvestingsconcept, waarbij je met originele oplossingen en adviezen komt. Je stelt een volledig projectplan op inclusief een ruimtelijk, functioneel en technisch programma van eisen, financiële onderbouwing en haalbaarheidsonderzoek. Ongeveer de helft van je tijd ben je bij klanten voor overleg, het geven van workshops of het voeren van gesprekken. Daarnaast heb je veel overleg met collega’s en besteed je op kantoor tijd aan het uitwerken van zaken en het maken van rapportages. Er is binnen de organisatie veel expertise van onderwijs en bouwprocessen aanwezig waar je gebruik van kunt maken en je werkt dan ook nauw samen met je collega adviseurs. Je werkt aan 3 tot 5 projecten tegelijkertijd en de trajecten duren ongeveer 3 tot 4 maanden.

Binnen deze groeiende organisatie bestaan, afhankelijk van jouw ambities en talenten, voldoende doorgroeimogelijkheden naar een meer strategische functie.

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO/WO niveau en meerdere jaren relevante werkervaring in de wereld van onderwijshuisvesting. Je bent aantoonbaar geen jobhopper.

Je bent een communicatief vaardige, stevige persoon die in staat is goede contacten te onderhouden met diverse partijen. Je beschikt over de nodige senioriteit om natuurlijk overwicht te hebben en sturing te kunnen geven in gesprekken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bezit de stijlflexibiliteit om met uiteenlopende typen mensen te kunnen omgaan. Met jouw oprechte interesse en uitstekende gesprekstechnieken weet je mensen aan te zetten tot denken en kom je tot de kern van de vraag. Je bent in staat op constructieve en effectieve wijze workshops te leiden, presentaties te geven en interviews af te nemen. Je bent creatief, vernieuwend en oplossingsgericht. Je stuurt je collega’s op een prettige, transparante manier aan, waarbij je niet boven maar naast je collega’s staat.

M3V