Het Nieuwe Instituut
zoekt een:

ervaren Producent

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt per direct een ervaren Producent (40 uur).

Het Nieuwe Instituut
Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland. Het Nieuwe Instituut werkt met een kern van enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van tijdelijke opdrachtnemers. Als goed werkgever stimuleert de organisatie de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar medewerkers. De organisatie biedt functies voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, van startende talenten tot ervaren experts.

Wat houdt de functie in?
Als ervaren Producent ben je een organisatorische duizendpoot, de onmisbare spin in het web achter de schermen van de programma’s van Het Nieuwe Instituut. Je bent hoofdzakelijk bezig met het organiseren van producties: je zorgt voor de benodigde faciliteiten, materialen en mensen. Je bent daarbij zowel organisator als budget- en tijdsbewaker. Op basis van de plannen en ideeën van programmamanagers stel je een productieplan op. Aan de hand van dat plan regel je alles wat nodig is om de productie tot stand te laten komen. Als Producent ben je een regelaar, maar ook een probleemoplosser wanneer zich onvoorziene situaties voordoen. Je houdt toezicht op de productieplanning en het budget. Je bent doorlopend bezig met de vraag hoe je de wensen van creatieven kunt omzetten naar haalbare acties. Onder producties kunnen worden verstaan: tentoonstellingen, activiteiten, reizen, publicaties, digitale producties, e.a.

De functie omvat het voorbereiden en opzetten van producties en bijbehorende organisatie, alsmede leidinggeven aan de uitvoering hiervan, binnen randvoorwaarden van kosten, kwaliteit, tijd, organisatie en communicatie, zodanig dat de geformuleerde doelstellingen worden gerealiseerd.

• Productieplannen opstellen.
• Productieteam samenstellen en aansturen.
• Producties realiseren.
• Productionele dienstverlening verbeteren.

Als ervaren Producent werk je aan meerdere grote en meer complexe producties, in meer uitgebreide samenwerkingsverbanden waarbij interne en externe afstemming nodig is. Bovendien heb je een coachende rol voor het team van ongeveer vijf Producenten van het instituut, ben je het eerste aanspreekpunt namens het team en beheer je de capaciteitsplanning van het team.

Wij bieden
Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met zo’n 80 vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Taco de Neef, 06-28474541 / t.deneef@hetnieuweinstituut.nl. Voor vragen over de procedure neemt u contact op met Roos Hamers, Specialist HR, 010–4401326, r.hamers@hetnieuweinstituut.nl.

Reageren
Sollicitaties, in de vorm van een motivatiebrief en CV, kunnen tot en met zondag 10 december 2017 gestuurd worden naar hr@hetnieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden. Bij onderlinge afweging van kandidaten geldt bij gelijke geschiktheid een voorkeur voor interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info - more information