Gemeente Rotterdam
zoekt een:

Gebiedsadviseur

De gebiedsadviseur
De gebiedsadviseur is de “linking pin”; hij/zij verbindt en integreert. Met relevante partners in het gebied bouwt de gebiedsadviseur een netwerk op om snel en accuraat te reageren op de opgaven en vragen op het gebied van de ruimtelijke ordening. De gebiedsadviseur faciliteert de besluitvorming van inrichtingsplannen en bewaakt de vastgestelde kaders. De gebiedsadviseur is partner in een complex netwerk (waaronder bewoners) en zoekt daarin samenhang en meerwaarde. Naast dit netwerk ligt de kracht van de gebiedsadviseur in de kennis van het gebied. Hierdoor kan de adviseur ontwikkelingen, vragen en wensen adequaat doorzetten of oppakken of met elkaar verbinden.

Ben jij goed in het organiseren, sturen en bewaken van besluitvorming- en afstemmingsprocessen en ben jij die goede netwerker? Dan zijn we op zoek naar jou! Je bent in staat om inhoudelijke professionals op het gebied van de buitenruimte, zoals; landschapontwerpers, beheerders, professionals vanuit de gebieden en ook bewoners op inhoud te volgen en op één lijn te krijgen. Je vindt het leuk om trekker en spin in het web te zijn in het netwerk in jouw gebieden. In deze rol ben je voorzitter van het Team Openbare Ruimte (TOR) in dit gebied. Ook werk je nauw samen met de landschapsontwerper en stedenbouwkundige in jouw gebied. Je adviseert hen en je andere collega’s van Ruimte & Wonen en andere organisatieonderdelen over allerlei ruimtelijke vragen. Daarnaast agendeer je waar nodig zaken die spelen in je gebied. Ook vind je het leuk om op te treden als projectleider bij kleinschalige projecten die zich binnen je gebied afspelen.

Vraag en aanbod
Wij zoeken een collega die naast communicatief ook omgevings- en organisatiebewust is. Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau. Je bent een netwerker met affiniteit met de buitenruimte. Je beschikt over de juiste competenties om draagvlak te creëren. Daarnaast heb jij een flexibele werkhouding, ben je resultaatgerichtheid en kun je goed samenwerken. Je ziet verbanden tussen verschillende vraagstukken, denkt in een breder kader en kunt de hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Als jij je hierin herkent, dan ben jij de gebiedsadviseur die wij zoeken. Wij bieden je een informele werkomgeving waar geen dag hetzelfde is.

Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4787,- (fsk 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor de periode van 2 jaar.
Reageer voor 15 december.

sollicitatie-pagina gemeente Rotterdam