Gemeente Rotterdam
zoekt een:

Hoofdtekenaar

De Functie
Als Hoofdtekenaar heb je een afwisselend takenpakket. Zo houd jij je bezig met het tekenen van ruimtelijke plannen. Denk dan aan masterplannen, studieplannen, regiekaarten, uitwerken van verkavelingen etc. Een van je taken is het tekenen van stedenbouwkundig matenplannen (SMP). Je draagt hiermee bij aan de bestuurlijke besluitvorming. Je signaleert problemen en adviseert andere betrokkenen. Daarnaast verwerk je randvoorwaarden voor de planvorming tot heldere producten. Hiervoor voer je eenvoudige analyses van Geo-Data uit en zorg je voor bijbehorende visualisaties. Je bent ook betrokken bij het uittekenen van Inrichtingsplannen (IP’s). Je werkt het ontwerp uit volgens de geldende standaard maar verricht ook zelf kleinschalig ontwerpwerk. Je verwerkt feedback en onderhoudt contacten met betrokken over de IP’s waar je aan werkt. Tot slot werk je aan het verbeelden van je producten ter ondersteuning van de afdeling bij bijvoorbeeld presentaties of voor boekjes. Al je werk is ondersteunend aan het ontwerp en het beleid voor de stad.

Wie ben jij?
Naast een goede tekenaar ben jij omgevingsbewust en ben je pro-actief in je communicatie. Je hebt HBO werk- en denkniveau en je hebt ervaring in het vakgebied. Wij hoeven je niets meer te vertellen over de diverse computerprogramma’s zoals AutoCAD, ArcGIS en Excel. Ook ben je ervaren met de Adobe Creative Suite, Sketchup of iets vergelijkbaars. Het is een pré als je kennis hebt van 3D. En heel belangrijk: je brengt relevante innovatieve kennis mee en je weet je collega’s hier in mee te nemen.

Als jij je hierin herkent, dan ben jij de Hoofdtekenaar die wij zoeken. Wij bieden je een werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris maximaal €3.326,- (fsk 8) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

De organisatie
Je komt te werken bij het Cluster Stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam. De afdeling Ruimte & Wonen is je thuisbasis. Ruimte & Wonen draagt vanuit haar deskundigheid bij aan de ruimtelijke invulling van de transitie van de stad. Dat kan zijn door plannen die op korte termijn gerealiseerd worden om een plein of park opnieuw in te richten, via sectorale (beleids)plannen op het gebied van wonen, buitenruimte, milieu of een integrale kijk op de lange termijn toekomst van de stad via de Kaart van de Stad. Steeds werken we vanuit vakdeskundigheid aan de toekomst van de stad. We doen dat met professionals die opereren op zes vakdisciplines: wonen, stedenbouw, planologie, landschap, bestemmingsplannen en milieu.

Wil je meer weten over werken bij de gemeente Rotterdam of over de afdeling Ruimte & Wonen kijk dan op: www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/stedelijke-inrichting

Belangrijk
Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. Een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse taal is een vereiste. Wil je meer inhoudelijke informatie of solliciteren op deze functie? Reageer via het online sollicitatieformulier