Gemeente Rotterdam
zoekt een:

Ervaren Ontwerper Landschap

Landschap staat voor het ontwikkelen en borgen van de kwaliteit en functionaliteit van de Rotterdamse stedelijke buitenruimte en het omringende landschap. Landschap is een breed georiënteerde ontwerpende discipline. Onze expertise in planprocessen vertaalt zich in hoofdzakelijk drie typen werkzaamheden op verschillende schaalniveaus en vooral ook dwars door die schaalniveaus heen:

  • Ruimtelijke implicaties van programma’s en opgaven verbeelden en formuleren;
  • Ontwerpen en ontwerpend onderzoek;
  • Proces georiënteerde werken in veranderlijke dynamische planprocessen.

De functie
Heb jij een brede kijk op ruimtelijke ontwikkelingen en kun jij deze vertalen naar opdrachten, ontwerpen en adviezen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je bent in staat je het werkpakket snel eigen te maken en vanuit je kennis te adviseren op buitenruimteprojecten. Afhankelijk van je werkpakket zal de nadruk liggen op adviseren of ontwerpen. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan diverse projecten, visies en masterplannen. Je bent in staat om de opgave te formuleren en te vertalen naar een Programma van Eisen. Je hebt ervaring met participatie en besluitvorming in buitenruimteprocessen. In samenspraak met in- en externe partijen lever je een inhoudelijke en adviserende bijdrage aan projecten. Dit kan zijn door in gesprek te gaan met de gebruikers, maar ook door op kleine vragen snel te reageren met een advies, al dan niet voorzien van een schetsvoorstel. Je kunt het PvE vertalen naar een inspirerend ontwerp wat past binnen de kaders en de context van de locatie. Ook heb je kennis van het vak landschapsarchitectuur, bij voorkeur op meerdere gebieden (fysiek en qua netwerk) en zoekt daarbij de integrale samenwerking met andere vakgebieden in en buiten het fysieke domein.

Vraag en aanbod
Wij zoeken een omgevingsbewuste en communicatieve vaardige collega met WO werk- en denkniveau (WUR, AvB of door ervaring verkregen). Meerdere jaren ervaring in het vakgebied is noodzakelijk. Wij hoeven je niets meer te vertellen over de computerprogramma’s zoals Autocad en het Adobe pakket (Photoshop, Illustrator, Indesign). Door je enthousiasme en gedrevenheid weet je draagvlak te creëren om zo tot de beste ontwerpen te komen. Je vindt het leuk om assistenten binnen het team te coachen en je hebt een flexibele werkhouding. Je ziet verbanden en structuren tussen verschillende vraagstukken en denkt in een breder kader. Ook ben je in staat een concept neer te zetten, bent op zoek naar vernieuwing en je bent gretig om je verder te ontwikkelen. In onze complexe werkomgeving kun je goed schakelen tussen de verschillende niveaus; regio-, stad-, gebied-, en wijk/buurt. Als jij je hierin herkent, dan ben jij de ontwerper die wij zoeken. Wij bieden je een informele werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4787,- (fsk 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Ben jij onze ontwerper?
Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. Een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse taal is een vereiste. Wil je meer inhoudelijke informatie of solliciteren op deze functie? Reageer voor 15 december via het online sollicitatieformulier