Gemeente Rotterdam
zoekt een:

Ontwerper Stedenbouw

Heb jij een brede kijk op ruimtelijke ontwikkelingen en kan jij deze vertalen in een stedenbouwkundig kader en heb je ruime ervaring in het vakgebied? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen de afdeling Ruimte & Wonen staat stedenbouw voor het behouden en versterken van de ruimtelijke kwaliteit van Rotterdam. De rol van de stedenbouwkundige is het signaleren en verbeelden van ruimtelijk-programmatische kansen. We doen dit door het verhaal van de stad te vertellen waardoor een beter begrip voor de plek en de stad ontstaat. Hierdoor weten we meerwaarde te creëren bij initiatieven. We maken kansen inzichtelijk voor de markt, faciliteren bij de realisatie waarbij sturen op de ruimtelijke kwaliteit een belangrijke taak is. Dit doen we in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen, zowel binnen de gemeente als met externe partijen.

Ervaren stedenbouwkundige
Als ervaren stedenbouwkundige verdiep je je snel in de opgave van de stad en vanuit je kennis adviseer je bij projecten. Je bent de stedenbouwkundige voor een deel van de stad maar kijkt ook over de grenzen heen. Je bent gericht op het mogelijk maken van gewenste ontwikkelingen. Je zet het ontwerp in als inspiratiebron en als ruimtelijke vertaling van de wensen en ideeën. Je kunt de consequenties hiervan voor de verschillende partijen inzichtelijk maken. Je zorgt voor de ruimtelijke vertaling van de opgave en gebruikt dit om samen met de betrokken partijen de opdracht te formuleren. Je bent in staat om je in te leven in de wensen van de betrokken en kunt deze vertalen naar het ontwerp. Ook voer je overleg over de kwaliteit en de voortgang met de opdrachtgever.

De complexe werkomgeving vraagt dat je kunt schakelen tussen verschillende schaalniveaus (regio, stad, gebied, wijk/buurt), tussen het belang vanuit stedenbouw en de integrale context. Je kunt je stedenbouwkundige kennis, je gebiedskennis en kennis van de stedelijke schaal met elkaar combineren. Ook weet je in een complexe werkomgeving je weg te vinden en daarnaast ben je in staat om de verbinding te leggen met andere disciplines. Binnen de afdeling werk je nauw samen in een multidisciplinair en gebiedsgericht team. Als ervaren ontwerper heb je een coachende rol voor de assistent- en medior stedenbouwkundigen.

Vraag en aanbod
Wij zoeken een omgevingsbewuste en communicatief vaardige collega met WO werk- en denkniveau. Meerdere jaren ervaring in het vakgebied is noodzakelijk. Wij hoeven je niets meer te vertellen over de diverse computerprogramma’s zoals Autocad en het Adobe pakket (Photoshop, Illustrator, Indesign). Door je enthousiasme en gedrevenheid weet je draagvlak te creëren om zo tot de beste ontwerpen te komen. Daarnaast heb je een flexibele werkhouding. Je ziet verbanden en structuren tussen verschillende vraagstukken en jij denkt in een breder kader. Je bent in staat een concept neer te zetten en bent op zoek naar vernieuwing. Als jij je hierin herkent, dan ben jij de ontwerper die wij zoeken. Wij bieden je een informele werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4787,- (fsk 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Ben jij onze ontwerper?
Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. Een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse taal is een vereiste. Wil je meer inhoudelijke informatie of solliciteren op deze functie? Reageer voor 15 december via het online sollicitatieformulier