Gemeente Rotterdam
zoekt een:

Assistent Landschapper

Landschap staat voor het ontwikkelen en borgen van de kwaliteit en functionaliteit van de Rotterdamse stedelijke buitenruimte en het omringende landschap. Landschap is een breed georiënteerde ontwerpende discipline. Onze expertise in planprocessen vertaalt zich in hoofdzakelijk drie typen werkzaamheden op verschillende schaalniveaus en vooral ook dwars door die schaalniveaus heen:

  • Ruimtelijke implicaties van programma’s en opgaven verbeelden en formuleren;
  • Ontwerpen en ontwerpend onderzoek;
  • Proces georiënteerde werken in veranderlijke dynamische planprocessen.

De functie
Ben je recent afgestudeerd in het vakgebied landschap en wil je je verder ontwikkelen in een dynamische omgeving? Heb jij kijk op ruimtelijke ontwikkelingen en kun jij deze vertalen naar ontwerpen en adviezen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je bent in staat je een opdracht snel eigen te maken en vanuit je kennis te adviseren op de buitenruimteprojecten. Je ondersteunt de ervaren ontwerpers, maar je mag ook afhankelijk van je kennis en ervaring zelfstandig aan kleine projecten werken. Je bent in staat om de opdracht te vertalen naar een Programma van Eisen. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit een bijdragen aan de analyse van de opgave en de ruimtelijke vertaling van de opdracht. Daarnaast maak je (deel)ontwerpen en schetsvoorstellen voor de openbare ruimte. Hiervoor zoek je ook gegevens uit en zoek je referentiebeelden. Je voorstellen moet je kunnen presenteren en uitleggen aan teamgenoten. Ook ga je, afhankelijk van je kennis en ervaring, je ontwerpen presenteren aan bewoners en gebruikers van de stad.

De assistent ontwerper wordt, afhankelijk van de inzet op de projecten, gecoacht door een ervaren of senior landschapsarchitect.

Vraag en aanbod
Wij zoeken een omgevingsbewuste en communicatieve vaardige collega met minimaal HBO werk- en denkniveau. Wij hoeven je niets meer te vertellen over de diverse computerprogramma’s zoals Autocad en het Adobe pakket (Photoshop, Illustrator, Indesign). Door je enthousiasme en gedrevenheid weet je draagvlak te creëren om zo tot de beste ontwerpen te komen. Je hebt een flexibele werkhouding, gecombineerd met de competenties resultaat- en klantgerichtheid. Je bent gretig om je verder te ontwikkelen. Als jij je hierin herkent, dan ben jij de ontwerper die wij zoeken. Wij bieden je een informele werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 3.749,- (fsk 9) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Ben jij onze ontwerper?
Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. Een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse taal is een vereiste. Wil je meer inhoudelijke informatie of solliciteren op deze functie? Reageer voor 15 december via het online sollicitatieformulier