Architectuurcentrum Amsterdam
zoekt een:

Cultureel Producent / Projectleider

Architectuurcentrum Amsterdam is hét centrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in Amsterdam. De stad is onze collectie en wij zijn het startpunt om die te ontdekken aan de hand van tentoonstellingen, lezingen, evenementen, ontwerpstudio’s en meer.

Architectuurcentrum Amsterdam is de ambassadeur van het hoofdstedelijke weefsel en haar architectonische rijkdom. Architectuurcentrum Amsterdam reflecteert op actuele vraagstukken, agendeert en publiceert en brengt verschillende spelers bij elkaar.

Architectuurcentrum Amsterdam beschikt over een prachtig paviljoen aan het water van het Oosterdok met drie verdiepingen en staat aan de vooravond van een grote herprogrammering. In het gebouw zal een stadsmaquette van 400m2 verrijzen, die gekoppeld is aan een digitale stadsmaquette waarin plannen en erfgoed worden geopenbaard.

Architectuurcentrum Amsterdam is op zoek naar een:
Cultureel Producent / Projectleider
0,8 fte / 4 dagen

We zijn op zoek naar een zelfstandige projectleider die verantwoordelijkheid durft te nemen. Een organisatietalent dat de ruimtelijke opgave waarvoor de stad staat doorgrondt en passie voor architectuur en Amsterdam verenigt met een publieks-/klantgerichte instelling.

De functie
In de functie van cultureel producent ben je verantwoordelijk voor de opzet, organisatie en uitvoering van culturele activiteiten uiteenlopend van debatten en symposia, lezingen, tentoonstellingen, publicaties en evenementen. Je hebt inzicht in wat inhoudelijk interessant, relevant en aantrekkelijk is voor toeristen, bewoners en de vakgemeenschap. Kwaliteit staat voorop, maar we vinden het ook belangrijk dat je oog hebt voor financiële haalbaarheid en praktische uitvoerbaarheid. Verder ga je
actief op zoek naar partners, fondsen en sponsors om projecten van de grond te krijgen.

Taken
◦ Opstellen van projectplannen: Deze taak omvat het doen van onderzoek, schrijven,
samenstellen van programma’s, relevante netwerken en sponsors aantrekken, opstellen van begrotingen.
◦ Uitvoeren van projecten. Deze taak omvat het organiseren en de (logistieke) planning van programma’s, het bewaken van budgetten en ondersteuning in de communicatie.
◦ Het maken van redactionele bijdragen voor de website en namens Arcam actief zijn op sociale media.
◦ Het meeschrijven aan beleidsplannen, jaarprogramma’s en subsidieaanvragen.
◦ Het meewerken aan de herprogrammering Stadsmaquette.
◦ Algemene kantoorwerkzaamheden ten behoeve van de bedrijfsvoering.

Functie-eisen
◦ Hbo-niveau of hoger
◦ 2 tot 3 jaar relevante werkervaring
◦ Kennis van de Amsterdamse architectuur en stedenbouw, zowel de geschiedenis als
de hedendaagse ontwikkelingen
◦ Publieksgerichte kijk, weet welke zaken aantrekkelijk zijn voor bezoekers en denkt
mee over de marketing van het aanbod
◦ Netwerk in het vakgebied en de stad
◦ Organisatietalent
◦ Ervaring met budgetbeheer
◦ Goede beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk
◦ Ervaring met InDesign
◦ Een proactieve houding, bereid om ook buiten de taakomschrijving in te springen
◦ Bereid om op onregelmatige uren te werken
◦ Wonend in Amsterdam is een pré
◦ Ervaring met fondsenwerving en projectsponsoring

Dienstverband en salariëring
Bij aanvang wordt je een jaarcontract aangeboden voor een aanstelling van 32 uur per week. Het salaris is passend bij de sector en afhankelijk van kennis en ervaring. Indicatie: bij 40-urige werkweek minimaal € 2.300, maximaal € 2.800 bruto per maand.

Neem voor meer informatie contact op met Yvonne Franquinet of Astrid Toorop, tel. 020 620 48 78 of stuur je vraag naar arcam@arcam.nl. Ben je enthousiast en voldoe je aan het profiel, mail dan je motivatie met CV naar arcam@arcam.nl. Reacties dienen uiterlijk zondag 17 december bij ons binnen te zijn. Sollicitatiegesprekken worden ingepland op 3 januari en 10 januari 2018.

Vacatures