Rijkswaterstaat Grote Projecten & Onderh
zoekt een:

Adviseur ruimtelijke kwaliteit

Infrastructuur is een sterk beeldbepalend element in de omgeving. Bij Rijkswaterstaat vinden we het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Als adviseur ruimtelijke kwaliteit en vormgeving ben jij verantwoordelijk voor de ruimtelijke inpassing en vormgeving van grote infrastructurele projecten.

Dankzij jou is ruimtelijke kwaliteit en vormgeving (RK&V) tijdens projecten in alle stadia geborgd, zowel inhoudelijk als procesmatig. Via integrale ontwerpen leg je verbanden met andere aspecten die bepalend kunnen zijn voor de ruimtelijke kwaliteit. Denk aan functionaliteit, ecologie, geluid, energieopwekking, wegontwerp, verkeersveiligheid, sociale veiligheid en security. Je adviseert bij de projecten over de uitvraag en bureauselectie rondom de inpassingsvisie, het landschapsplan en het esthetisch programma van eisen. Na gunning begeleid je de uitvoering van de opdracht.

Je treedt op als autoriteit binnen het vakgebied (landschaps)architectuur. Als meewerkend voorman/-vrouw speel je een belangrijke rol in het team RK&V binnen het kennisveld duurzame leefomgeving. Je neemt het voortouw in de ontwikkeling van een visie op de rol en positie van het werkveld RK&V binnen de primaire processen van Rijkswaterstaat. Hierbij ga je soepel om met het aanwezige krachtenveld en eventueel tegengestelde belangen.

Jouw kennis over RK&V draag je zowel in- als extern met overtuiging uit. Dit doe je zowel richting vakgenoten als op directeurs- en managementniveau. Hierbij maak je slim gebruik van je brede relevante netwerk. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en deelt je kennis en ervaring met collega’s binnen het team RK&V, het vakgebied RK&V en binnen Rijkswaterstaat als geheel. Actuele ontwikkelingen en je eigen ervaringen wend je aan om de visie op en de koers van het werkveld RK&V binnen Rijkswaterstaat aan te scherpen. Voor collega’s treed je op als vraagbaak en coach.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-diploma landschapsarchitectuur, stedenbouw of architectuur.
  • Je hebt minimaal tien jaar relevante ervaring met ruimtelijke kwaliteit en vormgeving, bij voorkeur in alle stadia van het ontwerpproces van projecten.
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als teamleider en bent bij voorkeur bij twee of meer werkgevers werkzaam geweest.
  • Je hebt kennis van infrastructuur en affiniteit met duurzaamheid.
  • Je bent een echte inspirator en motivator.
  • Je kunt goed samenwerken, plannen en organiseren.
  • Je bent van nature een netwerker en beschikt over overtuigingskracht.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en handelt hiernaar.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Meer informatie: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/detail/adviseur-ruimtelijke-kwaliteit-en-vormgeving-RWS-2017-0650?utm_campaign=2017-12-25&utm_medium=email&utm_source=job-mailing
reageer voor 8 januari

Meer info - more information