Gemeente Alphen aan den Rijn
zoekt een:

Senior Ontwerper Openbare Ruimte

De afdeling Ingenieursbureau (IB) is verantwoordelijk voor de planvorming, ontwerp, (beleids-)advisering en realisatie op het gebied van openbare ruimte. Voor het team Ontwerp en Advies zoeken wij een Senior Ontwerper Openbare Ruimte op academisch werk- en denkniveau voor 36 uur per week (1 fte).

Wat ga je doen?
Bij gebiedsontwikkelingen speelt de onbebouwde ruimte als verbinding met de bebouwde ruimte een belangrijke rol. Jouw werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de planologische, ontwikkelingsfase en ontwerpfase van projecten. In deze conceptuele fase werk je nauw samen met de stedenbouwkundig ontwerper en beleidsmedewerkers en lever je je inbreng in de vorm van conceptuele ontwerpen/visies voor de openbare ruimte. Je formuleert de ontwerpuitgangspunten en adviseert daar waar nodig. Richting projectteams adviseer jij met betrekking tot het ambitieniveau en toets je de integrale benadering van het openbaar gebied. Je bent in staat jouw ontwerpen te vertalen in aansprekende visuele presentaties.
Bij gebruikmaking van externe marktpartijen zorg jij als regisseur voor een goede opdrachtformulering, de begeleiding en producttoetsing. Je speelt een belangrijke rol bij burgerparticipatie door deel te nemen aan bewonersavonden en het houden van presentaties.
Als conceptueel ontwerper ben je de ambassadeur van de afdeling. Jij bent de schakel tussen de afdeling en de interne samenwerkingspartners. Afdelingen waar je intensief mee samenwerkt zijn Ruimte en Beheer Openbare Ruimte. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de ontwerpers binnen onze organisatie.
Je volgt de ontwikkelingen van het vakgebied, projectmatig werken is jou niet onbekend en je draagt je steentje bij in diverse projecten en vakoverleggen.

Wie ben je?
Je bent in staat om conceptueel te denken, je bent ambitieus, creatief, flexibel en je hebt inlevingsvermogen. Als ontwerper van de openbare ruimte ben je in staat jouw conceptuele ontwerpen af te stemmen op de belangen van de ontwikkelingen. Je hebt een uitgesproken visie op de inrichting en vormgeving van de openbare ruimte en weet deze met enthousiasme en overtuiging te presenteren. Je kennis heb je opgedaan op het gebied van landschapsarchitectuur en je hebt ervaring op het gebied van planontwikkeling voor de openbare ruimte. Daarnaast heb je kennis van en inzicht in het relevante vakgebied, ontwerptechnieken, wet- en regelgeving, normen en aanbevelingen en beschik jij over advies- en organisatietalent. Uiteraard kun je je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en ben je behendig met automatiseringstoepassingen (visualisatiesoftware, microstation).
Samengevat zijn wij op zoek naar een topper met een eigen signatuur op het gebied van landschapsarchitectuur. Iemand die een aanvulling is op het niveau van het team zoals dat er nu staat.

Wie zijn wij?
De gemeente Alphen aan den Rijn is een 100.000+ gemeente in het Groene Hart. De bewoners wonen in de stad Alphen aan den Rijn, met alle stedelijke voorzieningen, of juist in één van de kernen, met de rust en ruimte van het natuurlijk landschap. Alphen aan den Rijn ligt in het hart van de Randstad. Met ruim 800 medewerkers werken wij samen aan de dienstverlening, decentralisaties, het wijkgericht werken en de financiën. De dienstverlening aan onze bewoners en bedrijven staat daarbij voorop. De gemeentelijke organisatie is dichtbij: op straat in de wijken en de dorpen, in het gemeentehuis en digitaal. De medewerkers zijn de ambassadeurs van de gemeente. Zij zijn professioneel en integer. Bewoners en bedrijven worden snel en goed geholpen. De gemeente werkt vanuit een stevige basisdienstverlening en levert daarnaast maatwerk.

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen in onze organisatie. Hun werkomgeving prikkelt hen daartoe. Wij investeren in onze mensen en systemen om de dienstverlening effectief en efficiënt uit te voeren. De medewerkers worden daarbij uitgedaagd om ook buiten de lijnen te kleuren, om maatwerk te leveren waar dat kan en wenselijk is. Dat betekent dat zij samen met bewoners en organisaties naar oplossingen zoeken.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden in een ambitieuze, informele organisatie met flexibele werkplekken en werktijden in het spraakmakende glazen gebouw. Daarnaast bieden wij jou de mogelijkheid om je binnen je vakgebied verder te ontwikkelen. De functie is gewaardeerd in schaal 11 (minimaal € 3.348,- en doorgroeimogelijkheden tot maximaal € 4.859,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het betreft de HR21-normfunctie Medewerker ontwerp & voorbereiding II.

Meer weten?
Bel gerust met Sytze Fokkema, teamleider Ontwerp & Advies, voor verdere inlichtingen op 06 – 16463373.

Interesse?
Als je wilt solliciteren, schrijf dan een brief met CV waarin je goed motiveert waarom jij de meest geschikte kandidaat voor deze vacature bent. Solliciteren kan tot en met 25 januari 2018 online via www.werkeninhetwesten.nl.

Gemeente Alphen aan den Rijn